Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron işçiye kadro son gelişmeler! 2017 Taşerona kadro olacak mı? - İş-Yaşam Haberleri

        Taşeron işçi heyecanla gelecek kadro haberini bekliyor. Hükümetin 2015 seçimlerinde verdiği taşeron işçiye kadro sözünden sonra taşeron işçilerin cevabını beklediği tek soru ise 'Taşerona kadro olacak mı?' Taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadro ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Peki, taşerona kadro olacak mı? Taşeron işçiye kadro verilecek mi? İşte taşerona kadro ile ilgili son açıklamalar...

        TAŞERON İŞÇİYE KADRO İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMALAR

        Taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerin heyecanla beklediği taşerona kadro olacak mı? Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz gün taşerona kadro ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmaların bittiğini vurgulayan Yıldırım, en kısa sürede müjdeli haberin verileceğini duyurdu.

        İşte Başbakan Binali Yıldırım'ı taşeron işçiye kadro açıklaması;

        "O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor."

        TORBA YASADA TAŞERON DETAYI

        Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis'ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek.

        NACİ AĞBAL'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Taşeron işçilerin büyük bir heyecanla beklediği kadro ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal'da bir açıklama yaptı.

        REKLAM

        Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin soruya, "Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz" dedi

        BEKİR BOZDAĞ: EN GEÇ...

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya geldi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır." dedi.

        KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERONA KADROVERİLMESİ İLE İLGİLİ NELER OLMUŞTU?

        Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, taşerona kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söylemişti. Sarıeroğlu, "Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız" diye konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ