Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron sınavı o tarihte yapılacak! KİT'lere kadro verilecek mi? - İş-Yaşam Haberleri

        Taşerona kadro konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan taşeron başvuru süreci tamamlandı ve artık gözler sınavın yapılacağı tarihe çevrildi. Taşeron işçileri, kadrolu pozisyona geçebilmek için yapılacak olan sınavı merakla bekliyor. Peki taşeron sınavı ne zaman? Taşerona kadroda son durum ne? İşte taşerona kadroda son dakika gelişmeleri ve detaylar.

        TAŞERONA KADRODA SONGELİŞMELER... SINAV NE ZAMAN?

        Yüz binlerce taşeron işçisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın duyurusundan sonra başvurularını tamamladı ve kadrolu pozisyona geçmek için gerekli olan taşeron sınavı için bekleyişe geçti. 2 Ocak'ta başlayan taşeron başvuruları ile birlikte 90 günlük süreç başladı ve en geç 2 Nisan'da taşeron işçilerin kadroya geçişi tamamen tamamlanmış olacak.

        REKLAM

        Taşerona kadro için geçiş sınavı, 3 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınavla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu, "Yaptıkları işle alakalı olacak. bunun detaylarını Devlet personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        ÖNCE SINAV, SONRA GÜVENLİK SORUŞTURMASI

        Taşeronişçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. Kadroya geçmek isteyentaşeronişçiler öncelikle çalıştıkları kurumlara başvuruda bulunacak, başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak.

        Sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Emekli olup kamudataşeronişçi olarak çalışanlar, emekli statüsünde oldukları için kadro imkanından faydalanamayacak.

        Kadroya kavuşacak işçiler mevcut ücretleriyle çalışmaya devam ederken tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler sahip olacakları 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde 2 aylık ücretlerine yaklaşan fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artışlar yapılacak.

        REKLAM

        KİT'LERE KADRO VERİLECEK Mİ?

        Taşeron düzenlemesiyle birlikte binlerce taşeron işçisi için kadro yolu görünmüş ve işçiler 2 Ocak'ta başlayan başvurular ile birlikte başvurularını tamamlamıştı. Ancak taşeron düzenlemesinde KİT olarak bilinen personeller kapsanmayınca "KİT'lere kadro verilecek m?" sorusu sorulmaya başlandı.

        Konuyla ilgili olarakgeçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,KİT'lerde yeni istihdam alanları açacaklarını belirterek, "O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." dedi.

        DOĞUM İZNİNDE OLANLAR, ASKERDE OLANLAR, SÖZLEŞMESİ ASKIDA OLANLAR VEYA RAOPRLU OLANLAR DA KAPSAMDA

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz haftalarda Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada "Doğum iznine gidenler, askerlik için ayrılmış, sözleşmesi askıda olanlar ya da sağlık raporuyla belirli süre çalışma alanından uzak kalmış olanlar da kapsamımızda. Şu an askerde olanların hakları baki. İnşallah geldiklerinde, başvurularını yaptıklarında, onlar ya da doğum izninde olanlar devam edecekler. Daha da ilerisini yaptık. Şimdi doğum iznine giden ya da askerliğe giden kardeşlerimizin yerine bakan geçici çalışan kişiler de var. Onları da kadroya aldık." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ