Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TESK'ten Avrupa'ya 'Barış Pınarı' mektubu - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlar olarak Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini ifade etti.

        Bu kapsamda TESK'in Avrupa ülkelerindeki muadil kuruluşlarına harekata destek olmaları için mektup gönderdiklerini belirten Palandöken, "TESK olarak bugüne kadar pek çok ülkede muadil kuruluşlarımızla iş birliği içinde her iki tarafın da esnaf ve sanatkarlarının mesleki faydaları için çalıştık. Bu çalışmalarımızda dostane ilişkiler geliştirdik. Bugün Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlatılan harekata destek vermek üzere muadil kuruluşlarımızın başkanlarına mektup gönderdik" değerlendirmesinde bulundu.

        Açıklamada, mektubun, AB üyesi tüm ülkelerdeki esnaf ve sanatkar teşkilatlarının çatı kuruluşu niteliğindeki Belçika merkezli SME United başta olmak üzere Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İsveç, Hollanda, İngiltere, İrlanda, Polonya, Danimarka, Romanya, Finlandiya, İspanya gibi ülkelerin esnaf ve sanatkar teşkilatlarına iletildiği kaydedildi.

        Bu arada Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) da “Barış Pınarı Harekatı” konusunda küresel bilgilendirme atağı başlattı. DEİK Başkanı Nail Olpak’ın imzasıyla kaleme alınan mektup, Barış Pınarı Harekatı’nın dünya kamuoyu tarafından tüm gerçekliğiyle anlaşılması için DEİK çatısı altındaki 146 İş Konseyi’nin tüm karşı kanat kuruluşlarına ve iletişimde olunan yabancı paydaşlara gönderildi.

        Yabancı ülkelerin önde gelen medya organlarına özel röportajlar verecek DEİK, Barış Pınarı Harekatı’nın yurt dışındaki muhatapları nezdinde en doğru şekilde anlaşılması için tüm sosyal medya ağlarını da kullanarak, pek çok farklı dilde bilgi akışı sağlayacak.

        'GÜN KÜÇÜK HESAPLARIN YAPILACAĞI GÜN DEĞİL'

        DEİK Başkanı Nail Olpak, dünya genelindeki karşı kanat kuruluşlarına ve tüm yabancı paydaşlarına “Barış Pınarı Harekatı”nı anlatmak için iletişim seferberliği başlattıklarını belirtti.

        Olpak, açıklamasında şunları ifade etti: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör unsurlarına karşı, barışın, güvenliğimizin ve sınırlarımızın korunması için gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatıyla ilgili görüşlerimizi, İş Konseylerimizin karşı kanat kuruluşları ve yabancı paydaşlarımız ile paylaştık. Çatlak sesler ve bu harekat sebebiyle kimilerince bize karşı hasmane tutumlar olacak ve belki de maalesef bazı olumsuz tablolarla da karşılaşabileceğiz. Ama gün, bu küçük hesapların yapılacağı gün değildir. Gün, birlik, beraberlik ve tam dayanışma günüdür. Biraz sabırla güzel gelişmelerin olacağını inşallah hep birlikte göreceğiz. Dayanışma derken, Türk Devletinin ve askerinin daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi orada hangi amaçla bulunduğunu, amacın masum Kürt, Arap ya da diğer sivil unsurlara zarar vermek değil; tam tersine, hem onların hem de sınırlarımızın güvenliğini sağlamak olduğunu bıkmadan ve usanmadan her ortamda anlatmamız gerekiyor. Bu bilinçle, barış Pınarı Harekatı ile ilgili durumu ve görüşlerimizi dile getiren mektubu, tüm İş Konseyleri karşı kanat kuruluşlarımıza ve iletişimde olduğumuz yabancı partnerlerimize ilettik."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ