Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THK eski başkanı Kürşat Atılgan iddialara cevap verdi: ' - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Hava Kurumu (THK) eski Başkanı Kürşat Atılgan hakkındaki iddiaklara cevap verdi. Atılgan, yazılı açıklamasında, THK yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyelerince acil genel kurul çağrısı yapıldığını ve toplu istifa edildiğini belirterek, Türk Hava Kuvvetlerinin delegesi olarak seçilen mevcut genel başkan A. Bertan Nogaylaroğlu'nun yetkisi olmadığı halde pervasızca THK'yı zarara sokacak anlaşmalara imza attığını iddia etti.

        Kurumun en önemli varlığı olan ve değeri milyarla ölçülen İstanbul Laleli Oteli'nin 4 yıldır süren tahliye davasına rağmen eski kiracılarına peşkeş çekmeye çalışıldığını ileri süren Atılgan, "Gelinen noktada THK delegesinin neredeyse tümü, Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını istemekte fakat Bertan Nogaylaroğlu hukuka aykırı bir biçimde buna direnmektir." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        'HAYALİ BİR SENARYO'

        Nogaylaroğlu'nun Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını, hukuksuz ve yalan beyanlarla mahkeme kararıyla engellemeye çalışıldığını belirten Atılgan, açıklamasında şunları kaydetti:

        "THK delegeleri ve yönetim kurullarının kendisine karşı güvensizliğini savuşturmak için iftira ve yalana başvurarak hayali bir senaryoyu gerçekmişçesine mahkemelere ve basına aksettirmektedir. Bir önceki genel başkan olan ben Kürşat Atılgan'ın THK Vakfı'ndaki göreve başladığım tarih olan 1 Mayıs 2015'ten 7 ay önce yapılmış bir sözleşmede (27 Kasım 2014) usulsüzlük olduğunu iddia ederek, iftira yoluyla şahsımı karalayıp kamuoyu önünde basın yoluyla olumsuz algı yaratmaya çalışmaktadır. Bu çirkin iftira girişimi hakkında derhal yasal haklarımı kullanacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum."

        KESKİN HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

        REKLAM

        Konuyla ilgili Keskin Holding'den, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin imzasıyla bir açıklama daha yapıldı. Açıklamanın tam metni şöyle:

        Türk Hava Kurumu tarafından, Türk Hava Kurumu eski genel başkanı Kürşat Atılgan’ın da aralarında bulunduğu kurum eski yöneticilerinden bir kısmı aleyhinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde “ihaleye fesat karıştırma, güveni kötüye kullanma, rüşvet, sahte belge düzenleme ve haksız mal edinme”gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunulmuştur.

        Bu suç duyurusu üzerine, kurumun eski genel başkanı Kürşat Atılgan tarafından yapılan açıklamalarda, suçlamalara cevap vermek yerine, şirketimiz aleyhinde gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapılmaktadır.

        Şirketimiz, mülkiyeti Türk Hava Kurumu’na ait olan, İstanbul Laleli’deki Tayyare Apartmanları’nın 2005 tarihli kira sözleşmesi ile kiracısıdır.

        Şirketimizin kiracısı bulunduğu taşınmazda kira sözleşmemizden kaynaklanan hukuki kullanım haklarımız, Kürşat Atılgan’ın genel başkanlığı döneminde, taraflar arasındaki kira sözleşmesine aykırı işlem ve eylemlerle ihlal edilmiştir. Şirketimiz işgalci ilan edilerek taraflar arasındaki kira sözleşmesi ortadan kaldırılmaya çalışılmış, alt kiracılarımıza şirketimize kira ödememeleri yönünde telkinler yapılmıştır. Kira sözleşmesindeki hükümler uyarınca her ay KDV ile birlikte ödenen kira bedeli için fatura düzenleyen Türk Hava Kurumu, Kürşat Atılgan genel başkanlığındaki 2016 Aralık ayından itibaren fatura düzenlememiş, KDV bedellerini de mali yükümlüklerine aykırı şekilde yerine getirmemiştir. Kira sözleşmesine ve mali hukuk hükümlerine aykırı işlem ve eylemler tüm genel yönetim kurulu üyelerine tarafımızdan noter kanalıyla ihbar edilmesine karşın hukuka aykırılıklar devam ettirilmiş, birlikte hareket tercih edilmiştir.

        REKLAM

        Kürşat Atılgan’ın yönetimindeki Türk Hava Kurumu, 2016 Aralık ayından itibaren, alt kiracılarımızın şirketimize kira ödememesi için her türlü hukuka aykırı yol ve yöntemi denemiştir. Şirketimiz yönetim kurulu başkanı hakkında gerçeğe aykırı şekilde dolaylı olarak suç ihbarları yaptırılmış, isnat edilen suçlamalarla şirketimiz ve yönetim kurulu başkanımızın itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Şirketimizce, tüm zorluklara karşın kira sözleşmesinin gerekleri yerine getirilmiştir. Üç yıldır Kürşat Atılgan yönetiminin hukuka aykırı işlem ve eylemleri nedeniyle alt kiracılarımızdan kira bedellerini tahsil edememiş olmamıza rağmen, Türk Hava Kurumu’na tüm kira bedelleri ödenmiştir.

        Şirketimizle Türk Hava Kurumu arasında tahliyeye yönelik ihtilafın dört yıldır sürdüğü açıklaması gerçeğe aykırıdır. Dört yıldır devam eden ihtilaf, Kürşat Atılgan başkanlığındaki kurum yönetiminin şirketimizin kira sözleşmesini yok sayma ve şirketimizi hukuk dışı yöntemlerle taşınmazdan uzaklaştırma çabasıdır.

        Şirketimiz Tayyare Apartmanları’nda halen kiracılık sıfatını devam ettirmektedir. Taşınmazın bugünkü durumuna getirilmesi için şirketimiz tarafından milyonlarca dolar yatırım yapılmıştır. Kürşat Atılgan başkanlığındaki yönetimin hukuka aykırı tüm girişimleri ve kira sözleşmesine aykırı eylemleri nedeniyle uğradığımız zararın tazmini taleplerimizle ilgili yargısal süreç devam etmektedir.

        Kürşat Atılgan’ın genel başkanlığı döneminde kurumun çok sayıda taşınmazı rayicinin çok altında rakamlarla satılmıştır. Bugün İstanbul Laleli’deki otelin Türk Hava Kurumu’na ait olmaya devam etmesi, satılan onlarca taşınmazla ayni akıbete uğramamış olması, şirketimizin kararlılığı ve tüm hukuka aykırı baskı ve zorlamalara karşın hukuki çerçevede direnmesinin sonucudur.

        Bu bilgiler ışığında, Kürşat Atılgan’ın, şirketimizle ilgili olarak taşınmazın “peşkeş çekildiği” yönündeki talihsiz ifadesini, hakkındaki suçlamalara cevap vermek yerine Türk Hava Kurumu’na ait bu taşınmaza dikkat çekme çabasını, taşınmazı “peşkeş çekememiş” olmanın hayal kırıklığına bağlamaktayız.

        Ülkemizin milli değeri olan, kiracısı bulunduğumuz taşınmazın sahibi Türk Hava Kurumu’nun bu döneminde ve her zaman, onur duyarak, yanında ve destekçisi olduğumuzu, Türk yargısına ve Türk adaletine sonsuz güvenimizle kamuoyunun bilgisine sunarız.

        Keskin Holding A.Ş.

        Yönetim Kurulu Başkanı

        Recep Ercan Keskin

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ