Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Transfer haberleri - 18 Aralık Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş transfer haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        MANCHESTER UNITED'IN YILDIZI BEŞİKTAŞ'A DOĞRU!

        Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Talisca ile yollarını ayırmayı planlayan Beşiktaş, orta sahaya mutlaka bir takviye yapmak istiyor. Bu transfer için harekete geçen Siyah-Beyazlılar, aradığı oyuncuyu İngiltere’de buldu. Bu sorunu bir an önce çözmek isteyen yönetim, Manchester United forması giyen Henrikh Mkhitaryan’la ilgilenmeye başladı. Manchester United teknik direktörü Jose Mourinho, Mkhitaryan’ı kadrosunda düşünmüyor ve oyuncuya kendisine kulüp bulması için telkinde bulundu.

        2

        12 MAÇTA 5 ASİST YAPTI!
        28 yaşındaki yıldız isim, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımında adını duyurmuş ve BundesLiga'ya gitmişti. Geçen sezon Alman ekibi Borussia Dortmund’dan Manchester United’a transfer olan yıldız oyuncu, ManU'da istediği süreyi bir türlü alamadı.

        3

        Bu sezon Manchester United formasıyla 12 maça çıkan Henrikh Mkhitaryan, 1 gol atıp 5 de asist yaptı. Ermenistan Milli Takımı formasını da Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7 kez giyen yıldız isim, 2 gol 2 asistlik bir performans sergiledi. Kulüp kariyerinde ise 339 maça çıkan Ermeni yıldız, 109 gol kaydetti ve önemli bir rakama ulaştı. Profesyonel kariyerine Pyunik'te başlayan Mkhitaryan, sırasıyla Metalurh Donetsk, Shakhtar Donetsk ve Borussia Dortmund formasını giydikten sonra Manchester United'a transfer oldu.

        4

        GALATASARAY EVRA'YI İSTİYOR!
        Sol bek arayışlarına devam eden Galatasaray, Marsilya ile sözleşmesini fesheden Evra'yı transfer etmek istiyor. Telefoot'un haberine göre bonservisi elinde olan Evra ile Galatasaray ciddi bir biçimde ilgileniyor. Oyuncunun menajeriyle görüşen Galatasaray, Fransız yıldıza teklifini iletti.

        5

        Bir süredir futbol oynamayan Evra'nın ocak ayında bir kulüple anlaşıp yeşil sahalara dönmek istediği haberin detaylarında yer aldı. Galatasaray'ın dışında Las Palmas ve Arjantin'den bazı kulüpler de Evra'yı istiyor. Bilindiği üzere Evra, Avrupa Ligi'nde bir maç öncesinde yaşanan taraftar ile kavgası sebebiyle Marsilyalı taraftarların büyük tepkisini çekmiş ve kulüp, oyuncunun sözleşmesini feshetmişti.

        6

        VIDA'DAN KÖTÜ HABER GELDİ!

        Ajansspor'un haberine göre; Beşiktaş ile ön sözleşme imzaladığı belirtilen Domagoj Vida, Dinamo Kiev'de kalmaya karar verdi. 28 yaşındaki Hırvat savunmacı, Kiev'de kalmak için istediği şartların sağlanması dolayısıyla, kariyerini Dinamo Kiev'de sürdürmeye karar verdiği haberin detaylarında yer alan en önemli bilgi oldu. Domagoj Vida'nın, Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis ile görüşten sonra, yıl sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmaya karar verdiği ifade edildi.

        7

        Öte yandan Hırvat basınında çıkan haberlerde, Dinamo Kiev'in Vida'yı Beşiktaş'tan geri istediği ancak siyah beyazlı ekibin bu teklifi kabul etmedi ifade edilmişti. Bilindiği üzere Dinamo Kiev'in son maçında Vida, hem taraftarlara hem de takımına veda etmiş ve maç sonunda tribünleri selamlamıştı.

        8

        FERNANDAO'YA BİR TEKLİF DAHA
        Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fernandao için her gün Fenerbahçe'ye teklif gelmeye devam ediyor. Superesportes sitesinin haberine göre; Cruzeiro'nun Fernandao için Fenerbahçe'ye bir teklif daha yaptığı ifade edildi. Cruzeiro, Fenerbahçe'den alınacak cevaba göre Fernandao ile irtibata geçip oyuncuya şartlarını soracak ve teklifini iletecek.

        9

        Fenerbahçe'den yıllık 2 milyon Euro kazanan Brezilyalı isim, ülkesine dönerse de bu şartları sunacak bir takımla anlaşmak istiyor. Ancak Cruzeiro'nun bu maaşı karşılayacak bir bütçesi yok. Öte yandan Fenerbahçe, Fernandao için 3 milyıon Euro bonservis bedeli talep ediyor.

        10

        Bu haberler basında yer bulurken Cruzeiro asbaşkanı Itair Marcado, ''Sosyal medyada bazı taraftarların kabul etmediğine dair yorumlar var ancak Fernandao sürekli gol atabilen bir forvet, Transfer olması durumunda burada da aynı şekilde gollerine devam edecektir. Şu an Fernandao, Fenerbahçe'nin as forveti ve son maçta 2 gol attı. Kulübünde yaşanan sakatlıklardan dolayı şu an 1. sıradaki santfor olarak gözüküyor.'' dedi.

        11

        ELJIF ELMAS'A LA LIGA'DAN TEKLİF VAR!
        Fenerbahçe’nin genç yıldızına hem Süper Lig'den hem de Avrupa'nın 5 büyük liginden teklif gelmeye devam ediyor. Makedon yıldız Eljif Elmas için bir teklif de La Liga'dan geldi. Emre Çolak’ın formasını giydiği Deportivo La Coruna, Makedon futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralamak için Fenerbahçe'ye teklifini iletti.

        12

        Fenerbahçe Yönetimi, Eljif Elmas konusundaki kararını devre arasındaki transfer edeceği isimlere göre verecek. Henüz Fenerbahçe ile resmi maçlarda forma giyemeyen ama FIFA'dan lisansı çıkarılan Eljif Elmas, Ocak ayından itibaren Fenerbahçe forması giymeye başlayacak. Hazırlık maçlarında ve alt yaş gruplarında forma giyen Eljif Elmas, oynadığı maçlarda taraftarların büyük beğenisini toplamıştı.

        13

        GÖKHAN GÖNÜL'E ALTERNATİF ARANIYOR!
        NTVSpor'un haberine göre, Beşiktaş'ın transferdeki hamlelerinden birisi de sağ bek poziyonuna olacak. Gökhan Gönül ile forma rekabetine girecek seviyede bir oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş, o bölgeye transfer yapmak için Avrupa liglerinde arayışlarına devam ediyor. Sağ bek transferi için Güney Amerika ve Portekiz'de temaslarda bulunan futbol komitesi, transfer edilmesi planlanan yeni sağ beki Antalya kampına yetiştirmek istiyor.

        14

        Gökhan Gönül'ün ilerleyen yaşından sebep ona alternatif olacak isimleri takip eden Beşiktaş, Rennes ve Anderlecht'in de transfer etmek istediği Kızılyıldız'ın Ganalı oyuncusu Richmond Boakye-Yiadom için kiralama teklifi sundu. Beşiktaş'ın Ganalı oyuncu için 9 milyon Euro satın alma opsiyonuyla birlikte Sırp kulübüne kiralama teklifini iletti ve beklemeye geçti.

        15

        Bu sezon Beşiktaş formasıyla 10 maça çıkan Gökhan Gönül, gol veya asist yapamadı. Opta verilerine göre %82 pas yüzdesi ile oynayan Gönül, Maç başına 1,1 dripling yapıyor ve 1,4 top kapıyor. Kulübüyle olan sözleşmesi Mayıs 2020'de bitecek tecrübeli ismin, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ise A Milli Takım formasıyla 3 maçı bulunuyor.

        16

        JOSEF DE SOUZA: ''TAKIMDAN AYRILABİLİRİM''
        Fenerbahçe’nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Brezilya basınına özel bir röportaj verdi. Fenerbahçe'de iyi bir dönem geçirdiğini kaydeden Josef, ''Fenerbahçe’de iyi işler çıkarıyorum. Dolayısıyla burada yaptıklarımdan dolayı, beni kadrosuna katmak isteyen takımların olması doğal. Şu an için Fenerbahçe'deyim ama gelecekte ne olur bilmiyorum'' diye konuştu.

        17

        Kendisinin futbola odaklı olduğunu ve menajerinin transfer işleriyle ilgilendiğini belirten Josef de Souza, ''Şu an için somut bir transfer teklifi yok. İstanbul’u ve Fenerbahçe’yi çok seviyorum. Hem kulüp hem de benim için iyi bir teklif gelirse takımdan ayrılabilirim. Aksi halde Fenerbahçe'de kalırım çünkü burada mutluyum'' dedi.

        18

        Türkiye’de ezeli rekabetlerin saha içinde kaldığını anlatan Brezilyalı yıldız, ''İstanbul’da derbinin olduğu günlerde büyük bir hareketlilik oluyor. Günler öncesinden bu maçlar konuşulmaya başlanıyor, sokakta yürüyemez hale geliyorsunuz. Neyse ki rekabet sahada kalıyor ve Türkiye’de özel hayatımı etkilemiyor. Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar benimle fotoğraf çekilmek için yanıma geliyor. Bu da çok güzel bir durum.'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ