Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Turex halka arz ne zaman başlıyor? - Borsa Haberleri

        Turex Turizm Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Celal Kalkan, Yatırımcı Rehberi Halka Arz Özel Programı'nda Habertürk Finans Editörü Rahim Ak'a şirketi, mali tabloları ve gelecek hedeflerini anlattı. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,83 olacak.

        TUREX HALKA ARZ NE ZAMAN?

        Turex Turizm'in yüzde 20 hissesi 1-2 Nisan tarihlerinde toplanacak talep sonrası halka açılıyor. Tureks Turizm, halka arz gelirinden şirketin payına düşecek nakdin yüzde 70-80'inin planlanan yatırımların finansmanında yüzde 20-30'luk kısmını da kısa vadeli banka kredilerinin kapatılmasında kullanacak.

        Şirket, payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren bir yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapılmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarının artmasına sebep olmayacağını taahhüt etti.

        Ayrıca, halka arz eden pay sahipleri Kiler Holding, Nazif Ersan, Engin Ersan ve Celal Kalkan, 180 gün süreyle dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde borsada veya borsa dışında halka arza konu edilmeyeceğini, bu doğrultuda bir karar alınmayacağını, şirket payları borsada işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca maliki oldukları şirket paylarını halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan borsada satmayacağını, bu payların halka arz fiyatının altında borsada satılması sonucunu doğuracak şekilde herhangi bir işleme tabi tutmayacağını taahhüt etti.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ