Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 'Türkiye helal turizmde öncü olabilir' - haberler - Turizm Haberleri

        UluslararasıHelalTurizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan,Türkiye'nin tesis altyapısı ve kapasitesiylehelalturizm pazarı için en uygun ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Bu anlamdaTürkiye'nin konumu çok sağlam" dedi.

        Turhan, "helalturizm" kavramının yeni konuşulan bir konu olduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatının bunu, "Müslüman dostu turizm" olarak nitelendirdiğini ifade etti.

        Helalturizmin gelişmesi için çabaladıklarını dile getiren Turhan, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin bulunduğu grupla, detaylı çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

        Çalışmanın sonuçlarını Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettiklerini belirten Turhan, "Bir konaklama işletmesine 'Müslüman dostu otel' demek için temel şartları ortaya koyduk ve dört seviye belirledik. Temel şartlar için neler yapmalı, orta seviye için neler eklenebilir gibi bir kriter çalışması yaptık" dedi.

        REKLAM

        TÜRKİYE TESİSLERİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

        Turhan, yaptıkları çalışmada, en temel seviyede "işletmenin tamamen alkolsüz olması, bir mescidi olmasa dahi en azından müşterinin talebi halinde kıbleyi gösterip seccade ve Kur'an-ı Kerim verebilmesi" gerektiğinin ortaya çıktığını, yiyecek ikramlarında da belirli bir oranda sertifikalandırılmışhelalgıda sunmasının önemli olduğunu bildirdi.

        "Türkiye, tesis altyapısı ve kapasitesiylehelalturizm pazarı için en uygun ülkelerden biri. Bu anlamda konumu çok sağlam" diyen Turhan, "Turizmin geneline 'helalturizm' diyoruz ancak otele 'helalotel' değil, 'Müslüman dostu otel' kavramını kullanıyoruz. Ancak Müslüman dostu konaklama tesislerinin alt seviye, üst seviye şeklinde altyapılarına göre aşamalarıolabilir. İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsühelalturizmle ilgili bir standart yayınladı.Helalturizm pazarıyla ilgili sertifikasyon yapan birkaç kuruluştan otellerimiz belgelendirme yapabilir ama bizim talebimiz Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bunu yönetmelikle tanımlaması. Bakanlık tanımlamasından sonra oteller kaliteli hizmet belgesi gibi yine sertifikalarını ilgili kuruluşlardan alabilir" ifadelerini kullandı.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ