Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye yetiştiriyor, yabancılar kapıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Dün Türk Hava Yolları'ndan (THY) emekli bir kaptan aradı. Üzüntülü olduğunu söyledi. "Hayırdır" dediğimde ise şahit olduğu olayı; "Biz kaynak ayırıyoruz, yetiştiriyoruz, ama yabancılar kapıyor"sözleriyle ifade etti.

        Dünyanın önde gelen düşük maliyetli (Low cost) havayolu şirketlerindenRyanair’in Türkiye'den pilot almak için şu an görüşmeler yaptığı otelde olduğunu söyleyen kaptan"Şu an Sefaköy’de Atatürk Havalimanı’nın karşısında bir oteldeyim. Gördüğüm manzaraya inanamadım. Neden bizim kıt kaynaklarımızla yetiştirdiğimiz pilotlar, yabancılarla çalışmak istiyor? Ülke olarak nerede eksiklerimiz var?’sorularını bana yöneltti. Cevabını da emekli bir kaptan olarak kendisi benden iyi biliyor.

        Ben de konuyuUlaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel MüdürlüğüveTürk Hava Yollarıyetkililerine havale ediyorum. Bu hususta kafa yormalarında fayda var.

        Elin oğluİrlanda’dan gelipİstanbulveAntalya’da Türk pilotu istihdam etmek için çalışma yapıyorsa, ülkemizde personel temininde güçlük çekilen bu iş kolunda iyi gitmeyen bir şeyler var demektir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ