Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika: Volkan Demirel ve Sadık Çiftpınar PFDK'ya sevk edildi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe /Volkan Demirel, 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'sportmenliğe aykırı açıklamaları' nedeniyle; Trabzonspor kulüp görevlisi Gökhan Kandemir ise 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

        TFF'den yapılan açıklama şu şekilde;

        "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu VOLKAN DEMİREL'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi ve "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 30.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

        FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu SADIK ÇİFTPINAR'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı'nın 21. maddesi uyarınca 28.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

        REKLAM

        TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü görevlisi GÖKHAN KANDEMİR'in 27.04.2019 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 30.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

        VOLKAN VE KANDEMİR'E AĞIR FATURA

        PFDK'nın "Sportmenliğe aykırı hareketi" ve "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle sevk ettiği Volkan Demirel ile "Sportmenliğe aykırı hareketi"nden dolayı sevk edilen Gökhan Kandemir'i ise ağır bir fatura bekliyor.

        Sporx'in haberine göre "Sportmenliğe aykırı hareket"ten dolayı futbolculara 1 ila 3 maç men cezası, görevlilere ise 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 15 ila 30 gün arasında hak mahrumiyeti cezası veriliyor.

        Volkan'ın sevk edildiği diğer madde olan "sportmenliğe aykırı açıklamalar" için ise 2 ila 6 müsabaka arasında men cezası gelecek.

        SADIK'A PARA CEZASI GELİYOR!

        Kırmızı kart görmesine rağmen karma alanda basına açıklamalarda bulunan Sadık Çiftpınar'ın 4-12 maç arası ceza alacağı konuşuluyordu. Ancak sarı-lacivertli futbolcu, "Talimatlara aykırılıktan" dolayı sevkedildiği için men cezası değil, para cezası alacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ