Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp sözleşmesi 2021 nedir, ne anlama geliyor? WhatApp gizlilik sözleşmesi nasıl iptal edilir? - Teknoloji Haberleri

        WhatsApp, kullancılarının özel bilgilerine saygı duyduğunu her fırsatta dile getiriyordu ancak son WhatsApp güncellemesi büyük bir tartışma yarattı. Bilindiği üzere WhatsApp, Facebook'un bünyesinde yer alıyor. WhatsApp son dakika gizlilik sözleşmesinde kullanıcılardan bilgilerini Facebook ile paylaşmaları istendi. Kullanıcılar özel bilgilerinin Facebook ile paylaşılması fikrine pek sıcak bakmıyor. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesi maddeleri neler? WhatsApp sözleşmesi nasıl kabul edilir? WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp sözleşmesini kabul etmeden önce haberimizi okuyun.

        WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NASIL KABUL EDİLİR, NASIL İPTAL EDİLİR?

        Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. WhatsApp, söz konusu tarihten itibaren ya bu ilkeleri kabul edersiniz, ya da hesabınızı silersiniz ifadesini kullanıyor.

        REKLAM

        Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

        Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NEDİR?

        WhatsApp’ın yeni Gizlilik İlkesi’nin “Diğer Facebook Şirketleriyle Nasıl Çalışırız?” başlığıyla duyurulan bölümünde, “Facebook Şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur” ifadesine açık açık yer verildi.

        Güncellenen ilkelerinde “Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler” ifadelerini kullanan WhatsApp, bundaki amacını ise şu maddelerle özetledi:

        REKLAM

        - Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

        - Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

        - Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

        - Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

        - WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

        REKLAM

        Facebook’un azalan kullanım oranı ve popüleritesini, WhatsApp başta olmak üzere diğer grup şirketlerin kullanıcılarından sağladığı verileri pazarlayarak aşmaya çalışan sosyal medya devi, bu durumu şu cümlelerle açıkladı:

        “Hizmetlerimizi kullandıkça ve Hizmetlerimiz üzerinden iletişim kurdukça bilgilerinizi paylaşırsınız. Biz de Hizmetlerimizi yürütmek, sunmak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak amacıyla bilgilerinizi paylaşırız. Hizmetlerimiz ya da Facebook Şirketlerinin hizmetleri hakkında size pazarlama amaçlı içerikler gönderebiliriz.”

        Güncellenen Gizlilik İlkesi’ni kabul veya rededilmesi için 8 Şubat’a kadar süre veren WhatsApp’ın bu yeni ilkelerini kabul etmeyenler bu tarihten itibaren artık WhatsApp’ı kullanamayacak.

        2009 yılında kurulan Whatsapp, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı. Facebook, bu satın almadan tam 2 yıl önce 2012 yılında, bir diğer sosyal paylaşım platformu Instagram’ı da 1 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ MADDELERİ

        REKLAM

        Hesap Bilgileri

        Mesajlar

        Bağlantılar

        Durum Bilgisi

        İşlem ve Ödeme Verileri

        Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

        Kullanım ve Kayıt Bilgileri

        Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

        Konum Bilgileri

        Çerezler

        Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler

        Kullanıcı Şikayetleri

        WhatsApp'taki İşletmeler

        Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları

        Üçüncü Taraf Hizmetleri

        Toplanan veriler nasıl kullanılıyor?

        Yan Hizmetler

        Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

        Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

        Kurumsal Etkileşimler

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ