Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Whatsapp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen hesaplar silinecek mi? Whatsap gizlilik sözleşmesi son tarih nedir? Whatsapp açıkladı! - Teknoloji Haberleri
        1

        WhatsApp gizlilik sözleşmesinde kullanıcı verilerinin Facebook'a bağlı şirketlerle paylaşılması şartı getirmiş bu nedenle de eleştiri oklarının hedefi olmuştu. WhatsApp, her ne kadar geri adım atmış gibi görünse de yapılan son açıklama kullanıcıları şaşkına çevirdi. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

        2

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ERTELENDİ

        WhatsApp zorunlu gizlilik sözleşmesinin geçerli olma tarihi 15 Mayıs'a ertelendi. WhatsApp kullanıcıların bu durumu düşünmesi için erteleme kararı aldığını açıklamıştı. Sözleşmeyi kabul edenler WhatsApp'ı kullanmaya devam ederken, sözleşmeyi kabul etmeyenler için WhatsApp açıklama yaptı.

        3

        Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre; WhatsApp’ta paylaşmak için artık “Durum” özelliğini kullanacaklarını belirten WhatsApp, “Önümüzdeki haftalarda, WhatsApp’ta güncellemeyle ilgili daha fazla bilgi içeren bir uyarı mesajı yayınlayacağız. Kullanıcılar bu bilgileri kendilerine uygun bir zamanda okuyabilecekler. Son olarak, WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” açıklaması yaptı.

        Bazı rakiplerinin kullanıcıların mesajlarını göremediklerini öne sürdüğüne dikkat çekilen WhatsApp’tan yapılan açıklamada, “Bir uygulama uçtan uca şifreleme özelliği sunmuyorsa varsayılan olarak mesajlarınızı okuyabilir… WhatsApp’ta kişisel mesajlar her zaman uçtan uca şifrelidir. Bu sayede WhatsApp kişisel mesajlarınızı okuyamaz ve dinleyemez” denildi.

        4

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ YENİLEMEYENLERE NE OLACAK?

        WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'ta hala kabul etmemiş olan hesaplar birkaç günlük bir süre boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. Yani uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

        Ayrıca sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmeniz mümkün olacak. Fakat eğer 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Bu da tüm gruplarınızın, konuşmalarınızın ve medyanın, eğer o tarihe kadar yedeklemediyseniz silinmesi anlamına gelecek. Bu sebeple önerimiz, eğer sözleşmeyi kabul etmek istemeyen gruptaysanız, tüm WhatsApp geçmişinizi yedeklemeniz olacaktır.

        5

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ MADDELERİ

        Hesap Bilgileri

        Mesajlar

        Bağlantılar

        Durum Bilgisi

        İşlem ve Ödeme Verileri

        Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

        Kullanım ve Kayıt Bilgileri

        Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

        Konum Bilgileri

        Çerezler

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ