Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayvalık'ta zeytinyağı tadım kursu

        Zeytinyağında kaliteyi arttırmak amacıyla Ayvalık Ticaret Odası ve Zeytin Dostu Derneği tarafından Ayvalık’ta üç gün süreli Zeytinyağı Tadım Günleri düzenlendi. Bu günler çerçevesinde İtalya Zeytinyağı Tadımcıları Kimya Bölümü Başkanı Maura Amilio ve Marino Giordani tarafından katılımcılara üç gün boyunca zeytinyağı tadımı kursu verilecek,

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başlayan ve üç gün sürecek olan Zeytinyağı Tadım Kursuna katılanlar, Zeytinyağındaki kusurları öğrenerek o kusurların imalatta, üretimde nerden geldiğini anlayıp yağın kalitesini yükseltme kapasitesine sahip olacaklar

        İtalya Zeytinyağı Tadımcıları Kimya Bölümü Başkanı Maura Amilio ve Marino Giordani tarafından katılımcılara üç gün boyunca zeytinyağı tadımı kursu verilecek, kaliteli bir zeytinyağında ne gibi özellikler bulunmalı bunlar öğretilecek. Ayvalık Ticaret Odası Toplantı salonundaki Zeytinyağı Tadım günlerine Ayvalık ve Edremit Körfezinin yanı sıra İstanbul, İzmir gibi kentlerden de olmak üzere toplam 24 tadımcı katılıyor.

        Kursa katılanlara zeytinyağını tatmayı ve bu öğrendiklerini normal yaşamlarında kullanmayı öğrettiklerini belirten İtalya Zeytinyağı Tadımcıları Kimya Bölümü Başkanı Maura Amilio, “Kursta öğrettiklerimizi normal yaşamlarında da kullanacak olan katılımcılara kusur algılaması, zeytinyağının kalitesini yükseltmek için kursu düzenledik. Öğrendikleri normal hayatlarında çok faydalı olacak. Zeytinyağındaki kusurları öğrendikleri zaman o kusurların imalatta, üretimde nerden geldiğini anlayıp yağın kalitesini yükseltme kapasitesine sahip olacaklar” dedi.

        Zeytinyağı Tadım Kursuna Katılan İzzet Yılmaz, kursta ilk etapta özellikle yağlardaki defoları yani ekşi, şarabımsı, eskimiş, bayat küflü ve topraksı yağları ayırt etmeyi öğrendiklerini ifade ederek, “Yağların olgun mu yoksa daha yeşil mi zeytinlerden yapıldığını öğreniyoruz. Kurs bize özellikle tadımlarda çok yardımcı olacak. Biz de piyasadan zeytinyağı alırken başta yağın de fekte olduğunu anlayabilmek bizler için bir avantaj olacaktır” şeklinde konuştu.

        Ayvalık Ticaret Odası ile ortaklaşa olarak Zeytinyağı Tadım Kursunu Düzenleyen Zeytin Dostu Derneği Tadım Panelleri, Anatolive Zeytinyağı Kalite Yarışması Modalitarö Gökhan Böcekli Tadım kursunda ileri seviyede eğitim alan tadımcıların bol bol pratik yaparak zeytinyağında meydana gelen genel hataların hepsini öğrenip kendi birikimlerini arttıracaklarını söyledi.

        Bir başka katılımcı Rengin Suar ise, bu konuda kendini geliştirmeye çalıştığını belirterek, “Türkiye’de ki en kaliteli yağı çok kısıtlı miktarda tenekeleyen bir kişiyim. Hem Zeytinyağı konusunda ülkede ne tip işler oluyor, sektörde bu konuyla ilgili ne tip gelişmeler kaydediliyor, hem de ben ne yapabilirim kendi adıma bunun için bu kurstan yararlanıyorum. Bu kursu ben son derece faydalı buluyorum. Üreticilerin geliyor olmasını da çok takdir ediyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ