Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Dünyanın en uzun boylu kızı Rumeysa Gelg LYS'ye yatak üzerinde girdi

        Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 19 yaşındaki Rumeysa Gelgi özel bir sınıfta yatak üzerinde Lisans Yerleştirme Sınavı'na(LYS) girdi.

        Doğuştan 'Weaver Sendromu' rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve 2 yıl önce 2 metre 13.5 santim boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, emekli laboratuvar teknisyeni annesi Safiye ve biyokimya uzmanı babası Haydar Gelgi'nin yardımıyla evden çıkarak sınav için Karabük Üniversitesi Yüksek Okullar binasına geldi.

        Walker (Yürüteç) desteği olmadan ayağa kalkamayan ve yürüyemeyen Gelgi, fiziksel engeli nedeniyle daha önceden ÖSYM'den gerekli izinleri aldıktan sonra diğer adaylardan ayrı bir sınıfta sınava girerek yatak üzerinde soruları yanıtladı. Sınavın yorucu geçtiğini ve elinden geleni yaptığını belirten Gelgi, "Sorular çok kolay değildi.

        Tabii ki üniversite sınavının böyle olması gerekiyor. İyi bir sonuç alacağıma inanıyorum. Kişiye özel bir sınıfta yatakta uzanır bir şekilde tek başıma sınava girdim. YGS'ye girdiğimde ilk tercihim İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüydü. Geçen 3 aylık sürede Bilgisayar Bilimleri bölümünün benim için daha avantajlı olduğunu fark ettim. Çünkü ben mesleğimi yapabileceğim bir bölümü okumak istiyorum. Fiziki durumum gereği online çalışmalarına ihtiyacım var. O yüzden kendimi bilgisayar bilimi dalında geliştirmek istiyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ