Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Yatırımcılar yanlış Signal'i almaya devam ediyor - haberler - Borsa Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Wall Street son günlerde ilginç bir yükselişe sahne oluyor. Geçtiğimiz hafta Elon Musk, WhatsApp'ın gizlilik politikasındaki yenilikler sebebiyle Signal mesajlaşma uygulamasını tavsiye etti. Bunun üzerine yatırımcılar Teksas merkezli Signal Advance şirketinin hisselerine hücum etti.

        Bu sayede Signal Advance hisseleri çarşamba günü 0.6 dolardan işlem görürken, cuma gününü 7.19 dolardan kapattı. Ancak yatırımcıların satın aldığı sağlık alanında faaliyet gösteren Signal Advance'in uygulama olan Signal'le bir ilgisi bulunmuyor. Bu hatalı yükseliş üzerine HABERTURK dahil dünya genelinde birçok basın kuruluşu yatırımcıların yanlış hisseyi aldığına dair haberler yaptı.

        REKLAM

        OLAĞANÜSTÜ DEĞERLENMESİNE YOL AÇMIŞTI

        Benzer hatalar daha önce de yaşanmıştı. Yatırımcılar geçtiğimiz yıllarda Twitter yerine Tweeter, video konferans sağlayıcısı Zoom yerine ise Çin merkezli Zoom Technologies şirketlerinin hisselerini alarak bu şirketlerin olağandışı bir şekilde değerlenmesine yol açmıştı. Ancak bu hataların anlaşılması üzerine yatırımcılar yanlışlıkla aldıkları bu hisseleri satmış, şirketler normal değerlerine dönmüştü.

        Bu sefer ise çıkan haberlere rağmen yatırımcıların Signal Advance'e hücumu aynı hızla devam etti. Dün Signal Advance hisseleri yüzde 438 yükselerek 38.7 dolara yükseldi. Hisselerde geçen çarşambadan bu yana yaşanan yükseliş yüzde 6350'yi buldu.

        BIST'DE OLSA EN DEĞERLİ 15. ŞİRKET OLURDU

        Son resmi kayıtlara göre CEO'su Chris Hymel dışında tam zamanlı çalışanı bulunmayan Signal Advance'in piyasa değeri de böylece 55 milyon dolardan 3.55 milyar dolara yükseldi. Bu rakam bugünkü kurla yaklaşık 26.5 milyar liraya denk geliyor. Eğer Signal Advance Borsa İstanbul'da işlem görseydi son değeriyle borsanın en değerli 15. şirketi olurdu.

        ABD'de tavan fiyatı uygulaması bulunmuyor. Dolayısıyla bu tarz hızlı yükselişler mümkün oluyor. Bir manipülasyon söz konusu olduğunda regülatörler devreye giriyor. Ancak Signal Advance'in uygulama olan Signal ile bir ilişkisi bulunduğuna dair bir iddiası yok. Hatta uygulama olan Signal geçen hafta söz konusu hisselerle bir ilişkisi olmadığını vurguladı. Dolayısıyla müdahaleyi gerektirecek yanlış bir beyanat veya bilgi kirliliği bulunmuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ