Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone yeni model tanıtıldı! Apple tarafından tanıtılan yeni modeller: iPhone XR, Xs ve Max fiyatlar - Teknoloji Haberleri

        Apple, teknoloji dünyasında merakla beklenilen tanıtım etkinliğinde yeni iPhone modellerini tanıttı. Teknoloji devi, ABD’deki merkezinde gerçekleştirdiği etkinlikle üç yeni iPhone modelini gün yüzüne çıkardı. Şirketin merkez üssü Apple Park’ta yer alan Steve Jobs Theater’da sahneye çıkan Apple CEO’su Tim Cook, iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinin resmi duyurusunu yaptı.

        iPhone X’in bir üst modeli olarak gelen iPhone Xs’in OLED ekranı 5.8 inçlik büyüklüğüne sahip. 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alternatifleriyle gelen iPhone Xs’in renk seçenekleri ise şunlar: Gümüş, Siyah, Altın.

        REKLAM

        En pahalı ve en büyük ekranlı iPhone ünvanı ile gelen iPhone Xs Max’te 6.5 inçlik OLED erkan bulunuyor. Xs’te olduğu gibi iPhone XS Max’te de 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama kapasitesine sahip seçenekler sunuluyor.

        IPHONE 9 YERİNE IPHONE XR GELDİ

        Apple’ın 2007 yılından şu ana kadar çıkardığı toplam 21 model arasında en büyük ekranlı iPhone olarak kayıtlara geçen iPhone Xs Max’te Gümüş, Siyah, Altın renk alternatifleri mevcut.

        iPhone 8’in bir üst modeli olarak kabul edilen ancak iPhone 9 olarak tanıtılması beklenen modeli adı 6.1 inçlik LCD ekranla gelen iPhone XR oldu. Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi ve Koral renk alternatifleri olan iPhone Xr’de 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği var.

        Üç yeni model de A12 işlemci ile çalışırken, iPhone XR’deki 3 GB’lik RAM’e karşın, Xs ve XS Max’te 4 GB’lik RAM bulunuyor. Yine iPhone Xr’de tek arka kamera yer alırken, XS ve XS Max çift arka kamerayla geliyor.

        749, 999 VE 1099 DOLAR

        Yurtdışında 14 Eylül Cuma gününden itibaren ön siparişe açılacak olan yeni iPhone modellerinden en ucuzu olan iPhone XR'nin satış fiyatı 749 dolardan başlarken, iPhone Xs'in başlangıç fiyatı ise 999 dolar oldu. En pahalı iPhone modeli olan iPhone Xs Max ise 1099 dolardan başlayan fiyatla tüketicilere sunulacak.

        Apple'ın etkinliğinde tanıtılan bir diğer yeni ürün ise teknoloji devinin akıllı saati Apple Watch Series 4 oldu.40 ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyutta olan Watch Series 4, 21 Eylül'den itibaren satışa sunulacak. Apple'ın yeni akıllı saatinde 64 bit desteğine sahipçift çekirdekli S4 işlemci bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ