Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Yeni Malatyaspor - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ALİ GÜLTİKEN

        Pozisyon olarak belki çok zenginlik yoktu ama oyun gücü olarak çok büyük bir fark vardı. Aslında bu tür şartlarda golü bulduktan sonra iki seçeneğiniz vardır. Ya bir an önce ikinci golü atıp, rakibi tamamen düşürmek ya da olan şartları doğru analiz edip attığınız golün getireceği 3 puana sahip çıkmak. Yani işin savunma tarafını daha iyi yapmak.

        2

        Beşiktaş, Emirhan ve Güven'i oyuna alarak ikinci golü bulma yolunda tercihini yaptı. Pozisyon vermediğiniz maçta gol yemek, oyuncunun canını daha çok acıtır. 'Bu maç bu hale nasıl geldi?' diye kendinize binlerce kez sorarsınız ama cevabını veremezsiniz. Beşiktaş, çok net kazanabileceği ve hak ettiği bir maçta puanları detaylar nedeniyle rakibiyle paylaşmak zorunda kaldı.

        3

        ATTİLA GÖKÇE

        Bu sonuç iki takım için de yeterli değil… İkisinin de fazlasına ihtiyacı var. Beşiktaş, haftalardır süren arızaların bedelini ödüyor… İlk golü atıp öne geçtikten sonra ikinciyi bir türlü atamıyor. Yanlış anlaşılmasın, geride yaslandığı falan yok. Elbette hücum ediyorlar. Pozisyonlara da giriyorlar ama, Batshuayi asistten fazlasını üretemiyor.

        4

        Karaveli kariyerinin en zor sınavlarından birini veriyor. Vizyonu, emeği ve kararları elbette saygıyı hak ediyor. İşi çok zor. Çünkü en az üç ay önce sorduğum sorunun yanıtını bulmuş durumdayım. Beşiktaş doğru ve yeterli antrenmanlar yapmamış. Bu güçsüzlüğün başka açıklaması olabilir mi?

        5

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş için kağıt üstünde en kolay maçlardan birisi olması gereken bir karşılaşmaydı. Ama hiç de öyle olmadı. Haftalardır takımın en etkili isimlerinden birisi olan Oğuzhan'ın 11'de olmamasını açıkçası yadırgadım.

        6

        Bunun dışında Malatya'nın kazandığı penaltıda Necip'in o basit hatayı yapmaması gerekirdi. Bu hareket Malatya'ya 1 puanı hediye ederken Beşiktaş'ın da 2 puanına mal oldu.

        7

        BİLAL MEŞE

        Önce Karagümrük, ardından Gaziantep maçlarında tek golle üç puana kanat çırpan Beşiktaş’ın bu geleneği Malatya’da bozuldu! Hep yazdık, çizdik, uyardık, ’tek farklı skorlar sakattır’ dedik, ama kimseye derdimizi anlatamadık!

        8

        Kartal’ın Süper Lig’deki çıkışının suni olduğunu bir kez daha gözlemledik, yani kör-topal misali! Mazaret aramaya gerek yok, Beşiktaş’ın oynadığı futbol kadrosuyla asla örtüşmüyor, hatta sırıtıyor dersek, inanın abartmış olmayız!

        9

        REHA KAPSAL

        Maçın Beşiktaş adına çok rahat geçeceği görülüyordu. Nitekim 65. dakikaya kadar siyah-beyazlılar maçın mutlak hakimiydi. Malatya'nın, topu Beşiktaş'a bırakıp saha içinde 5-4-1 gibi bir oyun anlayışını benimseyeceği belliydi. Önder Karaveli'nin daha doğru oyuncu tercihlerini yapması gerekirdi.

        10

        Kenan ve hatta golü atmasına rağmen Alex'in oyundan çıkana kadar hemen hemen hiç katkısı olmadı. Burada, 'Alex en kötü gol attı' denilebilir ama oyunun hiçbir bölümünde katkısı yoktu. Beşiktaş, ikinci yarının son 25 dakikalık bölümünde golden sonra skoru koruma telaşıyla geriye yaslandı ve topu rakibe bıraktı. Bunu anlamak mümkün değil.

        11

        METİN TEKİN

        Beşiktaş, 3'te 3 yapacaktı, buna çok yakındı. Beşiktaş için çok önemliydi ama olmadı. Beşiktaş neyi yanlış yaptı, nerede hata yaptı, diye soracak olursam benim cevabım yok.

        12

        RIDVAN DİLMEN

        Beşiktaş 4-5 gol atacağı maçı az daha kaybediyordu. Özellikle son haftalardaki pozitif oyununu devam ettirdi. Necip maçta iyi mücadele etti ancak yaptığı müdahale bana göre penaltı. Yorumlarımız demek ki işe yarıyor. Normalde VAR hiç müdahale etmiyordu. Beşiktaş'ı bu maçta eleştiremem, birçok gol pozisyonuna girdi. Batshuayi klasik kaçırmalarına devam etti. Skora göre yorum yapmamız ne kadar doğru bilmiyorum ama oyun değişiklikleriyle ilgili konuşmakta fayda var.

        13

        Beşiktaş'ın ben birkaç yıldır performans bakımından en iyi oyuncusunun Larin olduğunu düşünüyorum. Çok katkı sağlayan bir oyuncu ama özellikle son haftalarda bakıyoruz ki yavaş yavaş kulübeye yerleşti. Muhtemelen transfer görüşmelerinin neticelenmemesinden dolayı, bir ceza mı uygulanıyor? Akla o geliyor. Bugün Kenan mı Larin mi derseniz insan, Larin'i tercih eder. Hocanın 50-60 dakika Kenan'la nasıl dayandı onu anlamadım.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ