Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüzdeki Lekeler İçin Doğal Çözümler Nelerdir? Evde Yüzdeki Lekelere İyi Gelen Sabunlar, Maskeler ve Yağlar Nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ancak bu doğal yöntemlerin kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar da ortaya çıkabilmektedir. Uzman bir hekim kontrolünde uygulanacak yöntemler lekelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Peki, yüzdeki lekelere iyi gelen doğal çözümler nelerdir? Yüzdeki lekeler en hızlı nasıl geçer ve yüzdeki lekelere iyi gelen sabunlar nelerdir? Tüm detaylar…

        Yüzdeki Lekelere İyi Gelen Doğal Çözümler

        Yüzde oluşan lekelerin giderilmesi için pek çok farklı yönteme başvurulmakta ve bu lekeler en hızlı şekilde giderilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle çeşitli maskelere başvurulmaktadır. Doğal yöntemlerin bazı kişilerde cilde zarar vermeden lekeleri giderdiği gözlemlenmektedir. Bundan dolayı da doğal yöntemler merak edilmekte ve sık başvurulan yöntemler arasında yer almaktadır. Yüzde oluşan lekelere iyi gelen doğal çözümlerse şu şekilde sıralanmaktadır:

        REKLAM
        • Limon suyunun içerisinde yer alan maddeler cildin yenilenmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca yeni hücrelerin oluşumunu hızlandırmaktadır. Bir pamuk yardımı ile cilde sürülebilmektedir.
        • Karbonatın ciltte bulunan lekelerin yeniden oluşmasını önleyen bir etkisi bulunmaktadır. Haftada birkaç defa ıslak cilde sürülmesi önerilmektedir.
        • Elma sirkesinin de cilde iyi geldiği ve düzenli kullanımda lekeleri giderdiği bilinmektedir.
        • Aleo vera ise oldukça etkili bir yöntemdir ve pek çok kişi tarafından cilde düzenli olarak uygulanmaktadır.
        • Salatalık ise cildi dinlendiren bir etkiye sahiptir. Lekelere oldukça iyi geldiği bilinmektedir.

        Yüzdeki Lekeler En Hızlı Nasıl Geçer?

        Özellikle kadınlar tarafından oldukça merak edilen bu konu hakkında pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Yüzdeki lekelere iyi gelen sabunlar ve doğal çözümlerin yanında uzman bir hekim tarafından uygulanabilecek olan yöntemlerde bulunmaktadır. Eğer lekeler hiçbir şekilde giderilemiyorsa en hızlı şekilde geçmesi için mutlaka uzman bir hekime danışılması ve hekim eşliğinde tedavi uygulanması önerilmektedir. Böylelikle daha kontrollü bir tedavi gerçekleştirilmektedir.

        Yüzdeki Lekelere İyi Gelen Maskeler

        Yüzde bulunan lekelere iyi gelen ve geçiren maskeler arasında şunlar yer almaktadır:

        • Sebze maskesi

        1 kaşık badem yağı

        2 yemek kaşığı rendelenmiş maydanoz

        2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık

        1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan

        1 çorba kaşığı kil

        REKLAM
        • Soğan Maskesi

        100 gram soğan

        4 yemek kaşığı bal

        • Zerdeçal Maskesi

        1 yemek kaşığı zerdeçal

        Süt

        Bal

        Yüzdeki Lekelere İyi Gelen Yağlar

        Oldukça rahatsız edici bir hale gelebilen yüz lekeleri kişilerin kendini kötü hissetmesini sağlayabilmektedir. Bu nedenle lekeleri gideren yöntemlere başvurulmaktadır. Bu yöntemlerden biri de bitkisel yağlardır. Cilde iyi gelen ve lekeleri geçiren yağlar şu şekilde sıralanmaktadır:

        • Avokado yağı
        • Biberiye yağı
        • Buğday yağı
        • Jojoba yağı
        • Limon kabuğu yağı
        • Susam yağı
        • Zeytinyağı

        Yüzdeki Lekelere Kesin Çözüm

        Yüzde bulunan lekelerin giderilebilmesi için uygulanan doğal yöntemler genel anlamda lekelerin giderilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle yüzdeki lekelere iyi gelen bitkisel öneriler oldukça sık merak edilmektedir. Uygulanan yöntemler genel anlamda fayda sağlamaktadır. Doğal maskeler, yağlar, bitkiler faydalı olabilmektedir. Ancak bu durum herkes için geçerli olmayabilmektedir. Bu nedenle mutlaka uzman bir hekime başvurulması ve kontrollü bir tedavi uygulanması önerilmektedir. Böylelikle kişinin yüzünde bulunan lekelerin daha iyi bir şekilde giderilmesi sağlanmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ