Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 2023 Eurovision ne zaman ve nerede yapılacak, hangi ülkeler katılacak?
        1

        Her sene düzenlenen Eurovision yarışması için geri sayım başladı. Geçen yıl nefes kesen rekabetin son galibi Ukrayna olmuştu. 2023 senesi için 37 ülke yarışmaya katılacağını bildirdi. Peki, 2023 Eurovision ne zaman yapılacak ve kimler katılacak? İşte, detaylar...

        2

        2023 EUROVISION NE ZAMAN?

        2023 yılında 67.si gerçekleştirilecek Eurovision yarışması için geri sayım başladı. Avrupa Yayıncılık Birliği tarafından düzenlenen organizasyon 9-13 Mayıs 2023 tarihleri arasından yapılacak.

        9 Mayıs 1.yarı final, 11 Mayıs yarı final, 13 Mayıs ise büyük final olacak.

        3

        EUROVISION'A NEREDE YAPILACAK?

        2022 yılında Eurovision yarışmasını kazanan ülke Ukrayna olmuştu ancak Ukrayna'da yaşanan savaş sebebiyle yarışma komitesi, Eurovision'u Birleşik Krallık'ta yapma kararı aldı.

        4

        EUROVISIONA HANGİ ÜLKELER KATILACAK?

        Eurovision yarışmasına katılmak için alınan başvurular, Ekim ayının sonunda sona erdi. 37 ülke, 2023 Eurovision'da yarışacak. Türkiye bu sene de Eurovision'da yer almayacak.

        5

        Eurovision 2023'te yarışacak ülkeler; Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, ispanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna ve Birleşik Krallık.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ