Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray MARCAO'YA 8 MAÇ CEZA VERİLMELİ! Marcao - Kerem kavgasına spor yazarları ne dedi? - Spor Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: Haftanın en çirkin ve rezalet görüntüsünü Galatasaraylı Marcao verdi. Gencecik çocuğa yaptığı hareketler resmen ahlaksızcaydı. Tabii bunun sorumlusu yalnız Marcao değil.

        2

        Sen; yani Fatih Terim… Galatasaray'ın Ümit Milli Takım'la yaptığı özel maçta aynı haltları yapan Marcao'yu kamuoyundan kaçırırsan, o maçın hakemi kimse, o da görmezden gelirse dün geceki olay da zaten olur.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Hakemin Marcao’ya kırmızı kart göstermesi ne kadar doğru ise, Fatih Terim’in yaptığı itiraz da o kadar yanlıştı.

        4

        Galatasaray Kulübü bu konu da mutlak bir karar alacaktır. Kınamak, ceza vermek, kadro dışı bırakmak gibi yaptırımları elbette yönetim verecektir. Ne karar verirlerse versinler. Spor kamuoyu bu olay karşısında bir tatmin edici bir eylem bekliyor.

        5

        Bu çirkin olayın üstü örtülürse, başta köklü bir eğitim kurumunun devamı olan Galatasaray olmak üzere tüm spor ailesi yara almış olur.

        6

        AHMET ÇAKAR: Marcao'nun Galatasaray'la ilişkisi bugünden tezi yok kesilmelidir. Yıllar önce Melo-Riera olayı vardı ama söz konusu olay, kapalı kapılar ardında, idman sonrası antrenman tesislerinde gerçekleşmişti. Dün geceki skandal, milyonlarca vatandaşın gözleri önünde yaşandı. Zaten ceza kurulu yakışanı yapmalıdır.

        7

        En az 8 maç ceza verilmeli. Ama Burak Elmas, gerçekten Galatasaray'ın başkanı olmak istiyorsa bugün haklı nedenle Marcao'nun sözleşmesini feshetmeli. Mümkünse ilk uçakla da ülkesine postalanmalıdır.

        8

        Eğer Terim ya da başkaları, "Bu oyuncu bize lazım, stoperimiz yok, şu yok, bu yok" derlerse bilin ki onlar da dün geceki çocuğa şiddet suçuna ortak olmuşlardır.

        9

        Dün gece Giresun gibi şirin bir şehirde çocuğa şiddet suçu tüm unsurlarıyla gerçekleşmiştir.

        10

        ŞANSAL BÜYÜKA: Meraktayım, Galatasaray yönetimi ve Fatih Hoca bu “utanç tablosuna” nasıl bir fatura kesecek… Marcao haklı olarak kırmızıyla sahadan atıldı… Ama Fatih Hoca’nın yerinde olsam, çıkarmak için daha önceden karar vermiş olsa bile, inadına Kerem’i oyunda tutardım… Maçı unutun… Konuşulmaz bile…

        11

        Gündeme, manşetlere bu skandal oturur… Ama önemli iki şey karambole gitmesin… Birincisi, Van Aanhold’un süper futbolu… İkincisi, Taylan’ın ilk gol öncesi Feghouli’ye attığı unutulmaz pasla oyunun kaderini değiştirmesi… Bu galibiyete rağmen, sonuçtan bağımsız yazmalıyım… Galatasaray transfere doymuyor…

        12

        Elinde iyi, geniş, alternatifli, kaliteli bir kadro, bu kadronun başında da ülkenin en iyi hocası var… Buna rağmen Galatasaray en iyilerle, en iyi futbolu oynamıyor… Bu en iyilerin karşılığını veremiyor… Beşiktaş’ı, Trabzonspor’u izledik… Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa bundan çok daha fazlasına ihtiyacı var...

        13

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Galatasaray son derece rahat bir 3 puan aldı. Ama bu müsabaka G.Saray adına bir sınav olarak değerlendirilemez. Rakip çok zayıftı.

        14

        Yine de Diagne'nin performansına ve formuna, Taylan'ın 8 numaralığa soyunma gayretine, Van Aanholt'un gol arayışlarına, Boey'in atletizmine çok olumlu bakmak lazım. Cicaldau için bir kaç maç bekleyelim. Giresun bu kadro ile küme düşer. En az 5 direkt ilk 11 takviyesi şart.

        15

        BÜLENT TİMURLENK: Profesyonelsiniz, sahada kimseyi dövemezsiniz. Bunu yaparsanız kale çizgisinden 100 top çıkarsanız da 50 kafa golü atsanız da size o maç ı hatırlatırlar. Marcao'nun, Kerem'in bedenine vurduğu darbeler aslında kendi kariyerini paramparça eden bir profesyonelin dramıdır.

        16

        Cezaların en büyüğü neyse federasyon da kulübü de verir ama benim aklımda Marcao iyi insan olarak kalmayacak. İyi bir stoper mi değil mi, bunun artık önemi yok. Galatasaray ligin ilk maçında iki golle devreye rahat gitti.. İkinci yarıda futbolu hatırlayan var mı?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ