Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Avrupa Ligi maçları yazar yorumları (Başakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor) - Trabzonspor Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE

        TEŞEKKÜRLER BURUK VE KARAMAN

        Krasnodar, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takım. 150 milyon Euro’ya kurulan bu kadro, Lokomotiv Moskova dahil Devler Ligi’ndeki 10 takımdan daha değerli. Zaten Rusya’da da şampiyonluk yarışı yapıyorlar, liderin sadece 2 puan gerisindeler.

        2

        Avrupa’da sezona iyi başlamadılar ama dünkü müsabakayı, hedef maçı olarak görmüşler. Hafta sonu Dinamo Moskova deplasmanında oynayan 9 adam dün ilk 11’de başladı, biri de sonradan girdi.

        3

        Trabzonspor bu kaliteli rakibe karşı çok iyi bir ilk yarı oynadı, devreye galip girememe nedeni kaleci Safonov’un yeteneği, hatta biraz da şansıydı doğrusu. Ama dakikalar ilerledikçe işler Krasnodar’ın lehine gelişti, oyunu rahatlıkla tutabildiler zira çok kaliteli bir kulübeleri var.

        4

        Her oyuncu değişikliğinde ibre biraz daha Ruslar’a döndü itiraf etmek gerekirse. Ünal Karaman’ın da bu anlamda elinin çok dar olduğu herkesin malumu zaten. Eğer bu maçın rövanşında Ekuban ve Sturridge kulübede dahi olabilirlerse, Trabzonspor Rusya’da kazanıp tekrar devreye girebilir rahatlıkla.

        5

        Yine de Türk futbolunun Avrupa’daki bu kara sezonunun kaderini değiştirmek için en iyi kadrolarıyla dün geceki maçlara çıkan Ünal Karaman’a ve Okan Buruk’a canı gönülden teşekkürler. Başakşehir grubunda yarışa katıldı, Trabzonspor’un da kalan 3 maçta 7 puan alabilecek kapasitesi var bence.

        6

        ALİ ECE

        ELDE VAR 0

        Yönetim değişikliği, beklendiği gibi tribünlere pozitif yansıdı. Lakin taraftarın pozitif elektriği oyunculara ve teknik heyete sirayet edemedi. Bunun bir numaralı sebebi Beşiktaş’ın oyun temposunun düşüklüğü. Bu kadar düşük tempoda oynarken ister 4-1-4-1 dizilin, ister 4-2-3-1 fark etmiyor, top bir türlü hızlı dolaşmayınca o topla oynamıyorsun aslında. Sadece oyalanıyorsun.

        7

        Beşiktaş ilk golü de rakibin geliştirdiği pozisyon sonucu değil, topla düşük tempoda oyalanırken yedi. Oğuzhan aslında maça daha önceki sezonki maçlarına oranla fena başlamamıştı ancak son maçlardaki en büyük hatası olan geriye doğru riskli paslardan birini denedi ve adeta rakibe verilmiş ‘tersine bir anahtar pas’ oldu.

        8

        Vida da Oğuzhan’ın hatasını telafi etmek için daha fazlasını yapabilirdi belki. Bilmiyorum çünkü Beşiktaş’ta başta Boyd olmak üzere o kadar kötü oynayan var ki hepsini saymaya kalksak gazetenin sütunu yetmez! Bu kadar çok oyuncunun kötü oynaması hocanın da hanesine eksi yazar...

        9

        Abdullah Avcı’nın ne yapıp edip eksiklere rağmen Galatasaray derbisinden galibiyetle çıkması lazım yoksa görev süresi Başkan Çebi’nin dile getirdiğinden de kısa olabilir.

        10

        ATTİLA GÖKÇE

        HAVA KARANLIK

        Beşiktaş “namevcut” sakatlardan sonra elde kalan kadroyla çıktı sahaya... Bırakın Braga’yı, daha alt seviyede bir takıma karşı oynasa da durum pek değişmezdi.

        11

        Santrfor olarak sahaya çıkan bir oyuncusu (Güven) vardı elbette. Ama santrforu yoktu. Aslında formsuz, dağınık ve gamsız Ljajic de oynamazdı dün. Basit, kolay ve çabuk top kullanmak yerine üç kişinin arasına girip çalım harikaları (!) yaratma isteğiyle yanıp tutuştu...

        12

        Oğuzhan da, yerli oyuncu olması nedeniyle... Beşiktaş aidiyeti cihetiyle filan, daha heyecanlı, istekli ve ateşli oynayabilir, arkadaşlarını da coşkulu bir oyuna çağırabilirdi. Ama iki yıldır yaptığını yaptı: Hayal kırıklığı.

        13

        Hayır, Beşiktaş oynamıyor. Kadro olduğu gibi güven kaybediyor. Tribünlerin erken boşalması da taraftarda güven erozyonuna uğradığını gösteriyor.

        Bir de derbi vardı, sahi... Düne bakınca Pazar hiç de aydınlık görünmüyor.

        14

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        EŞYANIN TABİATINA AYKIRI BİR DURUM

        Rekor sakatlıklarla boğuşan Abdullah Avcı, Atiba'yı da derbiye saklayarak sahaya eksik, sorunlu bir ilk 11 çıkardı. Birbirlerini tanımayan forvet hattı. Orta sahada fizik olarak düşük Ljajic ve Oğuzhan. Bugüne kadar çok az görev yapmış Rebocho ile Boyd. Ve ilk defa oynayan stoper Roco.

        15

        Böyle bir tabloda oyunun geneline hükmedebilmek, savunma güvencesi oluşturmak ve de hücum etkinliği sağlamak günümüz futbolunda eşyanın tabiatına aykırı bir durum. Bu maçla birlikte Beşiktaş'ın da Avrupa defteri de kapatmış oldu. Artık Abdullah Avcı'yı bu kritik durumda çok önemli bir derbi bekliyor.

        16

        MEHMET DEMİRKOL

        FIRTINA DERİN SAVUNMAYA TAKILDI

        Sosa’nın liderliğinde yapılan baskı zaman zaman etkileyici boyuta ulaştı. Ancak hemen her seferinde Krasnodar derin savunma ve Nwakaeme’yi kaleden uzak tutma işlerini çok iyi yaptı. Nijeryalı’nın yürüyerek adam geçebilme kabiliyetini 2’li 3’lü kademelerle sıfırladılar. Bu da baskının karşılığı olan pozisyon sayı ve kalitesinin sağlanmasını engelledi. Rakibin bu anlamda iyi bir analiz yaptığını söylemek lazım.

        17

        Diğer yandan -özellikle 2. yarının başında- baskıyı kırıp çıktıklarında Trabzonspor savunma kanatlarıyla stoperler arasına doğru paslar attılar. Yani Ruslar’da savunma derinliği vardı, Trabzonspor ise hemen her seferinde çizgi halinde yakalandı. Bu da rakibin oyun üstünlüğü Trabzonspor’da olmasına rağmen daha net pozisyonalara girmesine neden oldu. İlk yarıda girilen 2 pozisyondan birini gol yapabilsek oyun kuşkusuz başka akacak, Nwakaeme silahı hedefi daha rahat görecekti.

        18

        Ligin temposu çok düşük. Hakemlerin, hocaların, Kulüpler Birliği’nin bir araya gelip oyunu ele alışımızı gözden geçirmek şart. Dün kazanan Başakşehir de dahil enerjimiz tempomuz eksik kaldı. Bunu çözmeden iş düzelmez.

        19

        TUNÇ KAYACI

        BAŞAKŞEHİR'DEN ÇİFTE ZAFER

        Başakşehir gerçekten oturmuş kadrosuyla futbolunu yerli-yabancı rakiplere kabul ettirebilen bir takım. Avusturya ekibi, grubun ilk maçında Almanya’da Mönchengladbach karşısında 4-0’lık bir galibiyet almıştı. İster istemez Başakşehir bu skorun etkisini maç öncesi hissetti. O nedenle önemli hücum denemeleri olsa da savunmada iyi kapandılar.

        20

        Ama kaleden başlayan ataklarda genelde orta alanı da iyi geçen Başakşehir’in 3. bölge yani rakip ceza alanına girişte oldukça sıkıntılıydılar. İlk yarıda tüm çabalara rağmen gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda orta alanda Mahmut’un yerine Azubike ve sonrasında da Guldbrandsen’in yerine Robinho’yu sahada gördük. Orta alanda atakların hazırlayıcısı olarak hep İrfan Can’ı gördük. Genç oyuncu ön bölgedeki isimlere önemli servisler yaptı.

        21

        Baktı olmadı, 78. dakikada kendisi devreye girdi. Çok şık bir çalım ve devamında güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Robinho ile 2. gole çok yaklaşan Başakşehir’de, 89. dakikada Visca daha kolayını kaçırdı. Kısacası dün sonuç daha da farklı olabilirdi ancak önemli olan galibiyetti. Başakşehir hem ilk zaferini kazandı hem de Avusturya ekibini yıkarak ülke puanına önemli katkı sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ