Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Beşiktaş - Başakşehir maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Önce diriltti sonra yıktı. Aboubakar’ın bırakın geçen sene sahaya ligde toplam 66 dakika çıkan oyuncu olmasını, Beşiktaş’ta geçirdiği iyi sezondaki oyuncu olduğuna inanmak dahi zor. Vivaldi çalan bir dev gibi. Hem inceci hem çok güçlü. Bu güç, Sergen Yalçın için zayıflıkları örten bir tercihi zorunlu kılıyor.

        2

        Tabii bu yorucu oyunu 90 dakika oynamak mümkün değil. Dolayısıyla 2. bölgeye çekilip sorunlu Başakşehir savunmasını kontrayla zorlamak mantıklı duruyor. Ama savunmaya oyun kurdurduğu bir kontrol oyununda da Beşiktaş sorun yaşayabiliyor. Çünkü bu oyundaki çıkışlarda takımın boyu uzuyor. Baskıdaki güç dağılıyor.

        3

        Beşiktaş 2-0’ı alıp Başakşehir moral olarak çöktükten sonra döndükleri kontrol oyunu zorla rakibi diriltti demek mümkün. Sergen Yalçın, orta saha değişikliklerini geç yaptığı için muhtemelen pişman olmuştur.

        4

        Ancak maç uzayıp onların zorlanmasına yol açsa da uzatmada gol attıktan sonra yaptıkları savunmaya sevinmiştir. Yine hafta sonunda olduğu gibi iki tarafa da teşekkür etmek lazım. Şampiyonlar Ligi’nden dakika çalsalar da kalite ve heyecan açısından pişman etmediler.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Siyah-Beyazlı takım lig kupa demeden yoluna devam ediyor. Beşiktaş’ın sözlüğünde pes etmek diye bir kelime yok. Kendi oyunlarını sonuna kadar oynuyorlar. Sistem hep aynı. Bıkmadan, usanmadan mücadele ediyorlar.

        6

        Sergen Yalçın, öyle bir işlemiş ki takımı, makine dişlisi gibi. Tıkır, tıkır çalışıyor. Siyah-Beyazlıları kutlamak gerekir açıkçası. Süper Lig’in lideri emin adımlarla yolunda yürüyor. Üstelik iki kulvarda. Gel de bu başarı karşısında şapka çıkarma.

        7

        Hep söylenir ya kadro mühendisliği diye bir kavramdan... İşte bu mühendisliği en iyi yapan takımların başında Beşiktaş geliyor.

        8

        UĞUR MELEKE: Dün, cuma akşamki 11’ine ufak rötuşlar yapıp, omurgasını koruyarak maça başlayan Beşiktaş, ilk yarım saatte otomatik pilottaydı yine. Göz açıp kapayıncaya kadar da skoru 2-0’a taşıdılar zaten. Sonra (ligde alışık olmadığımız şekilde) çok fazla vites küçülttükleri için müsabaka nöbetleşe oynanan bir spora döndü adeta.

        9

        2-0’a kadar Beşiktaş nöbetteydi. 30’dan 77’ye kadar nöbet Başakşehir’e geçti, özellikle ikinci yarının başında artırdıkları önde baskıyla siyah beyazlıları defalarca hataya zorladılar. Maçı da hak ederek uzatmaya götürdüler. Ancak 102’de Beşiktaş, tescilli bir organizasyon golüyle aldı final biletini.

        10

        ÖMER ÜRÜNDÜL: 35'inci dakikadan sonra Beşiktaş 2-0'ın da avantajıyla derbiyi düşünerek oyunu rölantiye aldı. Devrenin son anında Başakşehir girdiği ilk net pozisyonu Youssouf ile değerlendiremedi. Bu Sergen Yalçın'a ilk mesajdı. İkinci yarının hemen başında da Demba Ba'nın gollük vuruşunu Utku çok iyi çıkardı.

        11

        Bu da ikinci mesajdı... Ama Sergen Yalçın orta sahada yine değişikliğe gitmeyince fark bire indi. Sonra da daha önce yapması gereken Oğuzhan-Atiba değişikliğine gitti.

        12

        Bu defa da aksayan Rıdvan'ı çıkarmalıydı. Onu da yapmayınca skora denge geldi ve maç uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde Beşiktaş'ın Aboubakar'sız kadrosu ideale yakındı. Sonuçta Adem Ljajic'in hazırladığı pozisyonu Cyle Larin gole çevirince Beşiktaş tekrar öne geçti ve final biletini aldı. Ancak Fenerbahçe derbisi öncesinde yoğun trafikte işi uzatınca fiziki tahribata uğramış oldu.

        13

        ALİ GÜLTİKEN: Bu maçın Beşiktaş açısından arzu edilmeyen şeyi, yenilen 2 gol değil, derbi öncesi maçın uzaması olurdu ama kupalarda bu tür durumlar yaşanabiliyor. Kadro rotasyonunun da bunlar düşünülerek yapıldığını görüyoruz. Başarıyla geçilen bir maçın ardından derbi motivasyonunun bunun üstesinden geleceğini düşünüyorum. Cebinde 2 tane kupa hedefiyle yol almaktan büyük bir motivasyon aracı da olamaz.

        14

        BİLAL MEŞE: Bu oyun sürprizler oyunudur, buna birçok maçta tanıklık ettik, yaşadık arkadaş! Sıcak bir örnek olarak Süper Lig’deki Başakşehir - Beşiktaş maçını anımsayın... Kupada finale kalma maçı da adeta onun bir fotokopisiydi... Gerek oyun, gerekse atılan toplam beş gol...

        15

        Beşiktaş kupada ilk finalist... İşi uzattığı için kızabilirsiniz, gönül de koyabilirsiniz. Ancak, Kartal bu, kazanma arzusu üst seviyede, yorulsa da, fırsatları kaçırsa da, savunmasında gedikler verse de, kazanıyor arkadaş, kazanıyor. Yetmez mi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ