Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Burak Yılmaz, Fransa'da yeniden manşetlerde! - Futbol Haberleri
        1

        Lille, Ligue 1'de deplasmanda Lens'i milli futbolcu Burak Yılmaz'ın golleriyle 3-0 mağlup etti. Ligin 36. haftasında Bollaert-Delelis Stadı'nda şampiyonluk yarışındaki Lille, Lens'e konuk oldu. Burak Yılmaz, karşılaşmanın 4. (Penaltıdan) ve 40. dakikalarda attığı gollerle takımını 2-0 öne geçirdi.

        2

        Jonathan David de 60. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkardı. Lens, Michelin'in 35. dakikada kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı. Lille'de Zeki Çelik 75 dakika sahada kalırken, Yusuf Yazıcı 75. dakikada Burak Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

        3

        Mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrılan Lille, puanını 79'a yükselterek liderliğini sürdürdü. Lens ise 56 puanda kaldı. Lille, bu sezon kalan son 2 lig maçını kazanması halinde Ligue 1'de 10 yıl sonra şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.

        4

        LILLE BELEDİYESİ: BÖYLE GİDERSE HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

        Fransa'nın Lille kentinde, belediye, 2 gol atan milli futbolcu Burak Yılmaz'ın başarısını vurgulamak için "Böyle devam ederse Burak'ın heykelini yapacağız." mesajını paylaştı.

        5

        Lille Belediyesi, Twitter hesabından, Burak Yılmaz'ın 2 gol atmasının ardından Lille kulübünün "Patron önceden konuşmaz. Sahada cevap verir. Kral @yilmazburak17." şeklindeki paylaşımına yanıt verdi.

        6

        Belediye, milli futbolcunun başarısını vurgulamak için, "Böyle devam ederse Burak'ın heykelini yapacağız. Burak Yılmaz'dan 2 gol." ifadesini kullandı.

        7

        35 yaşındaki forvet, sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen, Ligue 1'de şampiyonluk yarışının çekişmeli hale geldiği son haftalarda golleriyle takımına katkıda bulunmaya devam etti. Ligde sezon çıktığı 26 maçta 15 gol kaydeden Burak, takımın en çok gol atan oyuncusu konumunda. Burak Yılmaz, Lille'de aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmişti.

        8

        FRANSA BASINI BURAK'I KONUŞUYOR!

        Euronews'in aktardığına göre Lens'ın teknik direktörü Franck Haise, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında Burak Yılmaz'ın performansı ile ilgili yaptığı konuşmada "Kendisi en iyi Türk takımlarında tecrübe kazanmış ve çok şey yapmış bir isim. Bu sezonki performansı neden Lille tarafından transfer edildiğini ortaya koyuyor. Mükemmel bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

        9

        Lille Teknik Direktörü Galtier ise Burak'ın liderliğine vurgu yaptı. Galtier maçın ardından yaptığı açıklamada "Sonrasında attığı mükemmel bir ikinci gol var. Çok kararlı bir çıkışı var. Bu tür maçları bilen birisi. Daha önce keni ülkesinde sıkça şampiyon olmuş takımlarda oynamış birisi" dedi.

        10

        Galtier sözlerini "Bizim ekipte uzun süre sahadan uzak kaldı bu da bizim performansımızı da etkiledi. Böyle bir zamanda bu formuyla geri dönmüş olması bizim için çok önemli. Maça hazırlanırken soğuk kanlı ama maçta ateşli bir formu var. Oyuncularımın buna ihtiyacı var" diyerek noktaladı.

        11

        L'EQUIPE: MAÇIN FUTBOLCUSU

        Fransa'nın en çok satan spor gazetesi l'Equipe, maç sonu değerlendirmesinde Burak Yılmaz için 'maçın adamı' nitelendirmesi yaptı.

        12

        Lille ekibinde tüm başarıyı bir kişiye indirmenin haksızlık olacağı yorumunda bulunan gazete, "Ama en azından maçın asıl aktörünün kim olduğunu biliyoruz." ifadesini kullandı.

        13

        Burak Yılmaz'ın Lyon, Nice ve önceki ekiplere karşı da attığı golleri hatırlatan gazetenin haberinde "Bamba'ya pas atabilirdi ancak bunun yerine sol ayağı ile şut atmayı tercih etti ve onun 'stratosferik' şutunun" yerinde son bulduğu belirtildi.

        14

        LE PARISIEN: KRAL BURAK YILMAZ

        Le Parisien gazetesi maç değerlendirmesinde Burak Yılmaz'a geniş yer verdi. Futbolcu için 'Kral' ve 'Lokomotif Türk' yorumu yapan gazete, "30 metreden sol ayağı ile attığı golde kaleci kıpırdayamadı. Eğer Burak Yılmaz sakatlığı nedeniyle iki ay sahalarda uzak kalmasaydı bu sezonun futbolcusu olabilirdi." dedi.

        15

        TAKIM ARKADAŞINDAN ÖVGÜ: DİYECEK BİR ŞEY YOK!

        Maç sonu Canal+ ekranlarına konuşan Lille oyuncusu Jonathan David, gazetecinin Burak'ın sol ayağıyla attığı gol için istediği yoruma yanıt verdi.

        16

        David gol için "Diyecek hiçbir şey yok. Maça çok iyi başladık. Soğukkanlılığımızı koruduk çünkü zor bir maçtı yine de. Burak Yılmaz için diyecek bir şey yok. Sol ayağıyla attığı gol inanılmazdı." dedi.

        17

        Öte yandan yine maç sonu değerlendirmelerde bazı yorumcular Burak Yılmaz için 'Türk Eric Cantona' yakıştırması yaptı.

        18

        France Football dergisi, "Burak Yılmaz Lens'i nakavt etti, Lille'in şampiyonluğuna 2 maç kaldı" başlığını kullandı.

        19

        Haberde, bu karşılaşmanın bir sezona damga vurduğu ve bir şampiyonluğun tarihini yazdığı kaydedilerek, Burak Yılmaz'ın bu maçta ön plana çıktığı vurgulandı. "Elbette Burak Yılmaz, Lyon maçında ve daha genel olarak Ligue 1'de başladığından bu yana zihinlere damga vurdu.

        20

        Elbette Lille Türk milli futbolcusu olmadan buraya gelemezdi." değerlendirmesinde bulunulan haberde, Burak Yılmaz, Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe ile karşılaştırıldı.

        21

        Burak'ın sakatlığı nedeniyle neredeyse iki ay sahalardan uzak kalmasına rağmen Mbappe'den daha fazla gol attığı belirtildi. Haberde, "Kim sezonun gidişatını Kral'dan daha fazla değiştirebildiğini iddia edebilir?" sorusu yöneltildi. Lille'in Olympique Lyon karşısında şampiyonluğu kaybettiğine inanıldığı anda Burak Yılmaz'ın attığı gollerle oyunu tersine çevirdiği vurgulandı.

        22

        RMC Sports kanalının internet sitesindeki haberinde, "Şampiyonluğa yakın olan Lille, 2 gol atan Burak Yılmaz'a teşekkür edebilir." yorumu yapıldı.

        23

        Ülkenin en önemli gazetelerinden Le Figaro'nun haberinde de Burak Yılmaz'ın Lille takımının son yıllarda transfer ettiği en iyi futbolcu olduğu belirtilerek, "Lille onun sayesinde Fransa şampiyonluğuna doğru ilerliyor." ifadesi kullanıldı.

        24

        Le Monde gazetesinin haberinde, "Dördüncü şampiyonluğa götüren bu trende lokomotifin adı Burak Yılmaz." değerlendirmesine yer verildi. Haberde, Lille'in Nice, Lyon ve Lens'i Burak Yılmaz'ın golleriyle mağlup ettiği belirtildi.

        25

        Lille'in Burak Yılmaz ile 2011'den bu yana ilk şampiyonluk kupasını müzesine götürmenin yolunda olduğu vurgulandı.

        26

        "KRALLAR SAHADA CEVAP VERİR!"

        Burak Yılmaz takımını hem galibiyete hem de şampiyonluğa taşırken Lens'li Kakuta'ya da sahada yanıt verdi. Lens formasını terleten Kakuta, Lille maçı öncesi "Lille'i şampiyonluktan edersek güzel olur. PSG'yi tercih ederim" derken; Burak Yılmaz bu sözlerin yanlışlığına dikkat çekmişti.

        27

        Karşılaşma öncesi basın toplantısında Burak Yılmaz, "Saygı açısından keşke düşüncesini kendisine saklasaydı. Üstelik PSG'e daha yeni kaybettiler" açıklamasını yapmıştı.

        28

        Lille'in Lens'i 3-0 yendiği karşılaşmada Burak Yılmaz, sezonun en güzel gollerinden biriyle birlikte sahadan 2 golle ayrıldı. Lille'in sosyal medya hesabından Burak Yılmaz'ın gollerine göndermede bulunuldu ve "Patron önceden konuşmaz. Sahada cevap verir"ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ