Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Büyükşehir belediyeleri saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Büyükşehir belediyeleri çalışma saatleri 2019 - Merak Edilenler Haberleri

        Türkiye'de 30'u büyükşehir belediyesi, 51'i il belediyesi, 519'u büyükşehir ilçe belediyesi, 400'ü ilçe belediyesi ve 397'si de belde belediyesi olmak üzere 1397 belediye bulunmaktadır.

        Belediye; il, ilçe ve bucaklarda bulunan, devlete bağlı, başkan ve meclis üyeleri seçimle belirlenen tüzel kişiliği olan bir örgüttür. Belediyeler, hiç bir kurum veya Bakanlığa bağlı değillerdir. Sadece İçişleri Bakanlığının çok sınırlı ve kaynağını Kanundan alabilen vesayet denetimine tabidirler.

        Yerel yönetimlerin en önemli kuruluşları ise büyükşehir belediyeleridir.Büyükşehir statüsü ilk olarak 1984 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir ile başladı. Bugün ise30 büyükşehir bulunuyor. Türkiye'deki 30büyükşehir şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

        REKLAM

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİMESAİ SAATLERİ 2019

        Büyükşehir belediyelerinin çalışma saatleri, kamu kuruluşlarının belirlenen çalışma saatleri ile aynıdır. Yani büyükşehir belediyelerinde çalışma saatleri 09.00-12.00 / 13.00-17.00 arasıdır.

        Ancak, bazı istisna durumlarda çalışma saatlerinde değişiklikler olabilmektedir. Örneğin emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde hafta sonu da çalışabilmektedirler.

        Büyükşehir belediyelerinintamamı hafta sonlarında, resmi tatil günlerinde, milli ve dini bayramlarda hizmet vermemektedir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ