Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor: 2 - Galatasaray: 0 | MAÇ SONUCU VE ÖZETİ - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen aranın ardından Süper Lig'de oynadığı ilk maçta Çaykur Rizespor'a 2-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekip Skoda ve Tunay'ın attığı gollerle galibiyete uzanırken puanını 28'e yükseltti. Muslera ve Andone'nin sakatlanarak maçı tamamlayamadığı Galatasaray ise maçı da kaybederek zirvenin 6 puan gerisinde kaldı. Sarı-kırmızılılarda Ryan Donk sarı kart, Adem Büyük ise itirazlarından dolayı ikinci sarı kartla cezalı duruma düştü.

        MAÇIN DAKİKALARI

        1. dakikada savunma arkasına sızan Skoda'nın aşırtma vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.

        4. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasa Onyekuru hareketlendi, kalesini zamanında terk eden Tarık topu kontrol etti.

        REKLAM
         Muslera sezonu kapattı!
        Muslera sezonu kapattı! Haberi Görüntüle

        11. dakikada Rizespor'da Tunay'ın savunma arkasına sızan Garmash'a attığı ara pas kalesini zamanında terk eden Muslera'da kaldı.

        13. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Skoda'nın vuruşunu Muslera kurtardı! Bu pozisyonun ardından acı içinde yerde kalan Muslera, ambulansla hastaneye sevk edildi.

        24. dakikada Galatasaray'da sakatlanan Fernando Muslera'nın yerine Okan Kocuk oyuna girdi.

        31. dakikada Rizespor'da ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Diomande'nin vuruşu yandan dışarı çıktı.

        39. dakikada Samudio'nun Saracchi tarafından ceza sahasının içinde düşürülmesinin ardından maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktayı gösterdi.

        42. dakikada Milan Skoda'nın kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Okan Kocuk kurtardı, ama dönen topu tekrar önünde bulan Skoda ağları havalandırdı.

        İlk yarı Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

        REKLAM

        Fatih Terim ikinci yarının başında Lemina'yı stopere çekerek Ahmet Çalık-Andone ve Ömer Bayram-Emre Akbaba değişikliği yaptı.

        53. dakikada savunmadan seken topu arka direkte tamamlayan Tunay Torun ağları havalandırdı.

        68. dakikada Galatasaray'da oyuna ikinci yarının başında dahil olan Andone sakatlık geçirdi. VAR hakemleri, Çaykur Rizespor kalecisi Tarık Çetin'in ceza sahasında Florin Andone'ye yaptığı müdahalenin izlenmesini tavsiye etti. Pozisyonu izleyen maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı olmadığına karar verdi.

        72. dakikada Muslera'nın ardından sakatlanan Andone yerini Belhanda'ya bıraktı.

        73. dakikada bu defa Rizespor'dan Diomande yerden kalkamadı. Maçın hakemi oyunu bir kez daha durdurdu. Bir süre daha kendini deneyen Diomonde 81. dakikada yerini Oğuz Kağan Güçtekin'e bıraktı.

        79. dakikada Emre Akbaba'nın kullandığı serbest vuruşu Rizespor savunması uzaklaştırdı.

        87. dakikada sarı kart gören ve akeme itirazlarını sürdüren Adem Büyük, ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

        90+1'de Seri'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında kafayı vuran Lemina'nın şutunu kaleci Tarık iki hamlede kontrol etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ