Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli komisyoncu açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşanCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda fiyatları, İş Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Vatandaşlarla yaptığı sohbette market fiyatlarının birbirini tutmamasından şikayet edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan hazırlanmakta olan Hal Yasası'yla sebze fiyatlarına ayar çekeceklerini söyledi.

        '5 KOMİSYONCU VAR'

        Erdoğan "Kimsenin çarşıdan pazardan bahsettiği yok herkes halinden memnun. Vatandaşlar, "Market fiyatları birbirini tutmuyor, onlara bağırdınız ama biraz daha bağırın" dediler. Tarım bakanına bazı talimatlar verdik, çalışıyorlar. Sebze fiyatlarına ayar çekme kararı aldık, gereken adımları atacağız. Arada bir tane komisyoncu yok 2,3,4,5 komisyoncu var. Her istasyonda bu fiyatlar artıyor. Herkes oradan karını alıyor. Çok farklı adımlar atmak suretiyle inşallah üreticiden çıktığında oradaki üretici halinden alıp tüketici haline gelen bu süreçte daha fazla aracı koymadan direk tüketici haline gelip buradan halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşa ulaşması gayretinde olacağız" dedi.

        REKLAM

        'İŞ BANKASI HAZİNE'NİN MALI OLACAK'

        CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 28.09'luk hissenin Hazine'ye devri için gereken düzenlemenin gündemde olduğunu söyledi. Erdoğan "İş Bankası, Hazine'nin malı olacak; parlamento bu tarihi kararı alacaktır" diye konuştu

        Grup toplantısının çıkışında İş Bankası hisseleriyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

        "İş Bankası meselesi zaten çok açık net uygulanabilecek ne varsa, bunlar zaten yasalar içerisinde mevcuttur. Çünkü partilerin bir defa bankacılık hareketleri içerisinde bulunma gibi bir hakkı ve yetkisi yoktur. Bu yasal olmayan bir süreci işleten CHP'yi biz yasal zemine çekmiş olacağız. Bu bankadaki CHP'nin hissesi olarak görülen yüzde 28 gibi bir oran, bu bir defa Hazine'nin malıdır. Hazine kimindir? Milletindir. Dolayısıyla bu hak Hazine'ye devredilmiş olacaktır." dedi.

        Bu konuda bir takvimin olup olmadığı sorusuna ise Erdoğan, bunun parlamentoda işleyecek bir süreç olduğunu kaydetti.

        'TÜRKİYE, IMF DEFTERİNİ AÇILMAMAK ÜZERE KAPATTI'

        Erdoğan, IMF'yle anlaşma iddialarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "IMF'ye gidenlerin kim olduğu belli. Biz iktidara geldiğimizde IMF borcunu kucağımızda bulduk. Bir yandan dev yatırımlar yaparken bir yandan bu borcu ödedik. Türkiye'nin IMF defteri açılmamak üzere kapanmıştır"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ