Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dursun Özbek kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında ve nereli? Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek listesinde hangi isimler var, serveti ne kadar, Dursun Özbek'in eşi kimdir ve hangi takımlı? - Galatasaray Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Dursun Özbek, bir kez daha Galatasaray başkanı olabilmek için Eşref Hamamcıoğlu ile yarıştı ve seçimden galip çıktı. Sonuçların ardından, Dursun Özbek kimdir, kaç yaşında, nereli ve serveti ne kadar şeklinde sorular, sarı kırmızılı taraftarlarca merak ediliyor. Hatırlanacağı gibi, Dursun Özbek, geçtiğimiz dönemlerde de Galatasaray başkanlığı yapmıştı. Peki, Dursun Özbek kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dursun Özbek'in listesinde kimler var? İşte, detaylar...

        2

        DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

        25 Mart 1949 tarihinde Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya gelen Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

        Tam adı Dursun Aydın Özbek olan tecrübeli isim, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

        Özbek, 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

        23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi. 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e yenildi. Galatasaray Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan ayrıldı.

        Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu var.

        DURSUN ÖZBEK'İN EŞİ KİMDİR?

        Dursun Özbek'in eşi Mesude Özbek hakkında kamuoyunda yeterli bilgi yoktur. Dursun ile Mesude çiftinin 1970’li yıllarda evlendiği, biri kız biri erkek olmak üzere 30’lu ve 40’lı yaşlarda iki çocuğunun olduğu biliniyor. Çocuklarının isimleri Gökhan ve Neslihan’dır.

        Nisan 2017’de Dursun Özbek, katıldığı bir televizyon programında eşi Mesude Özbek’in Beşiktaş’ı tuttuğunu, 2017’nin başlarında Galatasaray kulüp üyesi olduğunu belirtmişti.

        3

        DURSUN ÖZBEK'İN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

        Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil

        Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ