Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş 15 yıllık stok tükendi! - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM/HABERTÜRK

        İndirimli alışveriş sitelerinin 2-3 yıldır hazır giyim markalarının 15 yıllık stokunu sattığını ve bugün ürün sıkıntısı çektiğini belirten İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın, “Eskiler eridi. Artık stok fazlası da yok. Para verip onlara özel üretelim istiyorlar” dedi

        Private shopping olarak anılan indirimli alışveriş sitelerinin varlığını tehlikede gören Ayaydın-Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Maalesef herkes sarhoş bir şekilde atladı ve çok internet yatırımı yapıldı. 3 yıl içinde private shopping’de bütün dengeler değişecek” dedi.

        Hazır giyimcide stok bittiği için artık bu sitelere özel üretim yapılması yönünde teklif getirildiğine dikkat çeken İpekyol, Machka ve Twist markalarının sahibi Ayaydın, şöyle devam etti: “Geçen 2-3 yıl boyunca son 15 yılın bütün stokunu sattılar. Birikmiş mallar, bugüne kadar yapılan hatalar eridi. O kadar çok eski ürün vardı. Bugün herkes bilinçlendi ve satabileceği kadar üretiyor. Önümüzde para konup ‘Bizim için üret’ deniyor ama bu siteler aracıydı. Konsinye alıp satıyordu. Cebinden bir şey çıkmıyordu. Şimdi ürün parası da verip nasıl dönecekler? Zaten yüzde 20 ile çalışıyorlar. Devamlı hisse satmak bir yere kadar. Bitince ne olacak?”

        'DURUMU GÖRÜP TRENDYOL'U BIRAKTIM‘

        Yatırımcısı aynı zamanda üretici de olan alışveriş sitelerinin avantaj kazandığı yorumunu yapan Ayaydın, “Geleceği gördüğüm için Trendyol’daki hissemi satıp 1V1Y.com’a ortak oldum. Kiğılı, Desa, Hotiç gibi perakendecilerle birlikte yol almaya karar verdik. Stok sıkıntısı çekilen şu günlerde de 1V1Y.com’a ürün veriyorum. Önce can sonra canan” diye konuştu.

        AKADEMİYLE İLKÖĞRETİM MEZUNLARINA İŞ VERECEK

        2012’de yüzde 23 büyüdüklerini ama 2011’e kıyasla karın yüzde 50 erdiğini söyleyen Yalçın Ayaydın, “2013’e ise pembe tabloyla bakıyorum. Her şey daha iyi olacak” dedi. Toplam 142 mağazaları olduğunu, bu yıl 23 yeni mağaza açacaklarını belirten Ayaydın, yeni projesini şöyle anlattı: “İŞKUR ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle bir Kariyer Akademisi hazırladık. Sektörümüz satış danışmanı konusunda lise mezununa sıkışmış durumda. Artık çalışanları paylaşamıyoruz. İhtiyaç büyük. Bu projeyle ilköğretim mezunlarını yabancı dil dahil 3.5 aylık eğitimden geçirerek asgari ücretle iş sahibi yapacağız. Satıştan bölge müdürlüğüne kadar yük­se­le­bi­le­cek­ler. İlk programa 300 kişi alınacak. Yılda 900 kişiye çıkacak. Bu proje kalıcı olacak ve belki bir gün sektör için bir havuza dönüşecek.”

        ELENA MIRO GELİYOR

        İtalyan ortağı Miroglio’nun giyim markası Motivi’nin Türkiye pazarından çıkmasını “Koleksiyon olarak Türkiye’ye çok fazla hitap etmedi” şeklinde değerlendiren Ayaydın, “Miroglio’nun büyük beden markası Elena Miro’yu birlikte getireceğiz. Grup bünyesinde yer alacak. Kesin karar verilince ilk mağaza bu yıl açılır” dedi.

        PARFÜM YOLDA

        “Kadın giyimde yapacak daha çok işimiz var” diyen Ayaydın, İpekyol markalı ev dekorasyon ve kozmetik ürünleri yapacaklarını açıkladı. Ayaydın, “İpekyol elbise alıyorsunuz, neden ona uygun ojeyi, parfümü de almayasınız? Olsa alacaksınız ve biz bunu yapacağız. İpekyol Home ve İpekyol Kozmetik’i en kısa zamanda göreceksiniz. Bu yıl bile başlayabilir. Sattığım elbisenin tonunda oje yapacağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ