Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? 20 Mart 2017 güncel dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Geçen haftaki Fed ve TCMB kararları sonrası baskının azalmasıyla 3.60'a gerileyen kur yeni haftaya da düşüşle başladı. Kur saat 09:06'da 3.6275'ten işlem görüyor. Euro/TL 3.90'da.

        Çarşamba günü ABD Merkez Bankası faizi artırmış, faiz artışı önceden fiyatlandığı için sert harekete nedne olmamıştı. Bu yıl 3 faiz artışı yapılacağı beklentisinde değişim olmaması doların küresel piyasalarda düşüşüne neden olmuştu. TCMB şse Perşembe günkü toplantısında geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 11'den yüzde 11,75'e yükseltmişti.

        MOODY'S ETKİSİ

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Cuma akşamı sürpriz bir kararla Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirdi. Karara gerekçe olarak, "Türkiye'nin kurumsal gücündeki aşınmanın sürmesi, zayıflayan büyüme görünümü, kamu ve dış hesaplara yönelik artan baskı ile bunların sonucunda artan kredi şoku riski" gösterildi. Moody's kararı sonrası dolar 3.60 seviyelerinden 3.65'e doğru tırmandı.

        REKLAM

        Ak Yatırım yolladığı bir notta "Moody’s in kredi notu görünümündeki değişim kararının piyasa etkisinin sınırlı olabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesine yer verdi.

        Bugün yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda kur üzerinde etkili olabilecek kritik bir veri akışı bulunmuyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Bloomberg HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ