Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Galatasaray, Riva arazisi için ihaleyi tamamladı. İşte Riva arazisi en yüksek teklif! - Emlak Haberleri

        Galatasaray'ın sahibi olduğu Riva arazisi için yapılan ihalede milyarlar havada uçuştu. Kıran kırana bir pazarlık yaşanırken en yüksek teklifi,arsa satışı karşılığı 3.1 milyar TL satış toplam geliriile Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı verdi.

        Riva ihalesine en yüksek ikinci teklif ise Nef & Makro İnşaat ortaklığından geldi.

        İhalenin ardından Galatasaray hisselerinde yüzde 10'a varan artışlar yaşandı. Daha sonra ise artış oranı yüzde 3-4 aralığına geriledi.

        Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisi için ilk oturumu geçtiğimiz hafta yapmış ve halede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat vermişti.

        KİME NE KADAR?

        Arsa satışı karşılığı 3.1 milyar TL satış toplam gelirinden şirket payı denilen yüzde 38'lik bedeli (1 milyar 178 milyon TL) Galatasaray ve Emlak Konut alacak. Bunun 942 milyon liraya denk gelen yüzde 80'ini Galatasaray, kalan 236 milyonu da

        Emlak Konut alacak.

        REKLAM

        7. KATTA ÖZEL GÖRÜŞME

        haberturk.com'un edindiği bilgiye göre, ihalenin ikinci turda 3 katına çıkması Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i de çok mutlu etti. Özbek, Emlak Konut Başkanı ve ihaleyi kazanan şirketin yetkilileri ile Emlak Konut binasının 7'inci katında özel bir görüşme gerçekleştirdi.

        EMLAK KONUT GYO GENEL MÜDÜRÜ KURUM VE GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI DURSUN ÖZBEK'TEN AÇIKLAMA

        İhale sonrası Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        "KURUM: BUNU BAŞARILI BİR SÜREÇ OLARAK DÜŞÜNEBİLİRİZ"

        Toplantıda ilk söz alan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "6 firmadan teklif geldi. Bunu başarılı bir süreç olarak düşünebiliriz. 1 milyar 178 milyon TL bize arsa payı olarak teklif edilen orandır. Bu, bizim bu arsadan sözleşme süresince alacağımız minimum orandır. Geçmişteki ihalelere bakıldığında da biz daha önce yaptığımız işlerde bu oranın ve bu teklifin üzerine çıktık. Yüzde 50 ile yüzde 100'e varan oranlarda artış da gösterdi. Bu; o günkü ortam, arz-talep dengesi ile alakalı. Galatasaray Spor Kulübü ile yapmış olduğumuz protokol gereği 1 milyar 178 milyon TL'nin yüzde 80'i Galatasaray Spor Kulübü'nün; yüzde 20'si ise Emlak Konut GYO'nun olacak" şeklinde konuştu.

        "GALATASARAY ADINA ÇOK SEVİNÇLİYİM"

        "Galatasaray'ın KDV muafiyeti olduğunun dikkate alınması lazım" diyen Dursun Özbek ise, "Emlak Konut Sayın Genel Müdürü'me, çalışanlara, ihalenin hazırlanması, tanıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zaten çok yüksek olan marka değerlerini Galatasaray marka değeriyle birleştiğinde bu rakamın çıkması gayet normal. Bu projeleri hayata geçirmemizin sebebi Galatasaray'ın mali bağımsızlığını yakalaması yönündeydi... Şu anda Galatasaray'ın finansman kurumlarına olan borcu 175 milyon Dolar civarında. Gelecek hasılatı dikkate aldığımızda; elde edilecek hasılat bugün ifade edilen rakamın çok üstüne çıkıyor. Galatasaray mevcut finansman ve banka borçları itibariyle baktığımızda; önümüzdeki günlerde çok rahat bir finansal yapıya kavuşacak. Benim hedefim de buydu. Galatasaray adına çok sevinçliyim. Çok başarılı bir iş yaptığımızı ve iyi bir ortakla bu işe girdiğinizde sonucun da iyi olacağı noktası çok önemliydi" diye konuştu.

        "GALATASARAY'IN ELİNDE BİR DEĞER VAR"

        Projenin oluşmasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Özbek, "Kendisine Galatasaray ile ilgili görüşmemde, bu konuda destek istedim, tekrar teşekkür ediyorum bu desteği verdiler. Galatasaray'ın bu finansal yükünün azalması sportif başarıya büyük etki edecektir. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın elinde bir değer var. Bunun nasıl değerlendirileceği konusu, yapılacak hesaplarla ortaya çıkacaktır. Bugün son derece sevinçliyim. Şimdi hesap yapma durumuna geldik, oturup yapacağız; bu ihaleyi de Galatasaray lehine değerlendireceğiz" dedi.

        "GALATASARAY'IN LAYIK OLDUĞU TESİSE TAŞINMASI SÖZ KONUSU"

        Florya'daki arazi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, "Galatasaray şu anda Florya'da yaklaşık 80 dönüm arsa üzerinde yerleşik. 2 nizami sahası var. Birinde altyapı maç yapıyor, diğerinde de A takım idman yapıyor. Avrupa'daki eş değerlerimizin tesislerinde 6-7-8-12-15 saha var. Her gün aynı sahada idman yaptığınızda saha etkileniyor ve sakatlıklara sebebiyet veriyor. Burada yetişen oyuncunun da bu durumdan etkilenmesi söz konusu. Sadece benim yönetimim değil. Benden önceki yönetimler de Galatasaray'ı yeni bir mekana taşınma projesi yapmışlar. Bu bir ihtiyaç. Galatasaray'ın layık olduğu tesise taşınması söz konusu. Bunun için de en doğru tercih Emlak Konut'tu. Florya'dan taşınmamamız bir gerekliliktir. Oradaki arsanın da değerlendirilmesi çok önemli" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ