Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rant vergisi ve siyasilere bağış geliyor 10.12.2015 - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün 64. Hükümetin reform eylem planını açıkladı. AK Parti'nin seçim vaatlerinin gerçekleştirilmesine yönelik eylem planı birçok kesimi ilgilendiren çok sayıda yenilik içeriyor.

        Başbakan Davutoğlu daha önce vaatlerin üçer aylık dönemler halinde kademeli olarak gerçekleştirileceğini söylemişti.

        * Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planında dikkat çeken başlıklardan bir tanesi de rant vergisi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planına göreimar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışının belli bir oranı kamu payı olarak tahsil edilecek.Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Maliye, Hazine, İçişleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği çalışma yapacak.

        * AK Parti'nin işgücü piyasalarına yönelik vaatlerinden olan esnek çalışma iseiş ve sosyal güvenlik mevzuatına eklenecek. Yeni uygulamalar öncelikle çeşitli kamu kurumlarında başlayacak.

        * İş ve emek piyasasın ilgilendiren bir başka başık da istihdam büroları. Davutoğlu'nun açıklamalarına göreAvrupa Birliği norm ve standartlarında özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilmesi amacıyladüzenlemeler yapılacak.

        * Çalışan için önemli hususlardan olan kıdem tazminatı sistemi değişecek. Sorunlarınçözümü için tüm paydaşlarla istişare içinde gereklidüzenlemeler yapılacak.

        * Kamudaki taşeron işçiler de daha önce söylendiği gibi eğer 'asıl işlerde' çalışıyorlarsa kadroya alınacak.

        * Vatandaşlar artık istedikleri siyasetçileri bağış yoluyla destekleyebilecek. Siyasetin finansmanı şeffaf olacak. Milletvekili ve belediye başkan adaylarına seçim dönemlerinde 'nakdi yardım' yapılabilmesine imkan tanınacak, bağışlar adayların adına açılmış hesaplara yatırılacak. Siyasi partilere yapılacak bağışlar elektronik ortamda ilan edilecek.Seçim hesapları ile yapılan harcamaların denetiminin yapılmasıve sonuçlarının elektronik ortamda ilan edilmesi sağlanacak.Siyasi Etik Kanunu çıkarılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ