Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş dünyasından Taksim patlaması sonrası açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        "TERÖRÜN, HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMASINA ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

        TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

        Hisarcıklıoğlu, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen saldırının ardından yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını, terörü ve teröre destek verenleri lanetlediklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

        "İstanbul’da meydana gelen patlama, hain emelleri uğruna masum insanların canına kast eden terör örgütlerinin, çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Milletçe kenetlenerek, bu yaşatılan acıları aşacağız. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

        "BU GÜZEL ÜLKENİN HUZURUNU VE KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

        TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN

        Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıyı "çirkin" ve "insanlık dışı" olarak nitelendirdi. Apaydın, şunları kaydetti:

        "İstanbul’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olan hainlerin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu acıları millet olarak yine birbirimize sarılarak üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Patlamada hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

        "TÜM ŞER GÜÇLERİ PİŞMAN OLACAK"

        TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer güçleri pişman olacak ve en acı şekilde hesabını vereceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

        Palandöken, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara’nın ardından İstanbul’da meydana gelen patlama ile terörün ülkeyi kaosa sürüklemek istediğini, ancak bunun başarılamayacağını ifade etti. Bendevi Palandöken, şunları kaydetti:

        "Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış terör örgütleri bu istek ve arzularına kavuşamayacak. Dökülen kanların hesabı mutlaka sorulacaktır. İstanbul’da düzenlenen bu hain saldırı, masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki bu olayların müsebbipleri tarih ve yüce Türk adaleti önüne en kısa zamanda çıkarılarak en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaklardır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer güçleri pişman olacak ve en acı şekilde hesabını vereceklerdir. Esnaf ve Sanatkarlar camiası olarak saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

        "KINAMAK KLASİK OLDU DİYENLERE RAĞMEN..."

        MÜSİAD GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Twitter adresinden bugün yaşanan Taksim terör saldırısına yönelik açıklamada bulundu. Aynı zamanda MÜSİAD resmi Twitter adresinden ve resmi olarak açıklamada bulunuldu.

        Olpak'ın Twitter'daki açıklaması;

        * Beyoğlu saldırısı ve acısının sıcaklığı içinde, ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır diliyorum.

        * Kınamak çok klasik diyenlere rağmen, teröre karşı tavrımızı net olarak ortaya koymaya, acıları paylaşmaya devam edeceğiz.

        * Kınamak klasik oldu diyenlere rağmen, bırakın kınamayı, mazeret üretmeye çalışanlar varken, tavrımızı göstermeye, acıları paylaşmaya devam.

        * Acı inşa etmek üzere hedef gözetmeksizin yapılan Beyoğlu ve benzeri saldırıları yapan, yaptıran, mazur bulanlar tarih sayfalarına not edildi.

        * Bu ortamda, ortak tavır göstermenin yanında bir görevimiz de, sağduyu içinde hareket etmemiz. Gün, Çanakkale günü.

        Ayrıca Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bugün İstanbul Taksim'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

        İŞTE O AÇIKLAMA;

        19 Mart 2016 Cumartesi günü İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklamamızdır.

        Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde artarda düzenlenen terör saldırılarını lanetliyoruz. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yaşanan saldırının acısı yüreğimizdeki sıcaklığını daha kaybetmemişken, benzer hadisenin İstanbul’da meydana gelmesi bizleri derinden yaralamıştır.

        İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör eylemi, geçtiğimiz günlerde birlik açıklaması yapan bu kötülük çemberinin açıkça milletimizin istiklalini hedef aldığını gösteriyor. Terörün anlamı da, amacı da korkutmaktır. Fakat bizim İstiklal Marşı’mız “Korkma” diye başlar. Bizler korkmuyor ve inancımızı yineliyoruz: Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir.

        Yaşanan elim hadiselere karşı sağduyulu olmalıyız. Aksi halde farkına varmadan terörün amacına ulaşmasına yardımcı olmuş oluruz. Daha önce yaşanan üzücü olaylarda millet olarak sağduyumuzu kaybetmediğimiz gibi, bugün de sağduyu içerisinde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor.

        MÜSİAD olarak, İstanbul’da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

        "GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

        TÜMSİAD GENEL BAŞKANI YAŞAR DOĞAN

        Bugün İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

        Son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ülkemizde panik havası oluşturarak kardeşliğimizi bozmaya ve karamsarlık duygusunu yaymaya çalışıyorlar. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Barış, huzur ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanların karşısında birbirimize daha fazla kenetlenerek en iyi cevabı vereceğiz. Bu hain saldırılar bizleri yıldıramayacak ve iş adamlarımız yatırımlarına Türkiye’nin dört bir yanında kararlılıkla devam edecekler.

        Biz millet olarak birçok sınavdan geçtik ve hepsinden de alnımızın akıyla çıktık; dün amacına ulaşamayanlar bugün ve yarın da bu hain hedeflerine ulaşamayacaklardır, hepimizin başı sağ olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ