Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bülend Özaydınlı Migrosa veda etti - İş-Yaşam Haberleri

        Esen Y. EVRAN / GAZETE HABERTÜRK

        Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, 44 yıllık iş hayatının 29 yılını verdiği şirkete dün veda etti. Özaydınlı, görevini Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a devretti.

        Bülend Özaydınlı, 14 Şubat 2008’de BC Partners’la birlikte yeniden Migros’un başına geçtiğinde, “İki oğlum var, Migros üçüncüsü gibiydi. Bir ara kaybeder gibi oldum, şimdi yeniden kavuştum” demişti. Dün Özaydınlı’ya sordum, “Bu kez ne hissediyorsunuz” diye. Özaydınlı, büyük bir keyifle yanıtladı: “Oğlumu emin ellere teslim etmiş gibiyim. Çünkü ben bu geçici dönemde Migros’u Türk topraklarından gelen, pazarı iyi tanıyan bir şirkete devretmek istemiştim. Aynı hedefleri taşıdığımızı büyük bir mutlulukla görüyorum. Migros’la ilk ayrılığımızda bir iddiam vardı, bu şirketin hızlı büyüyeceğine ve uluslararası arenada da önemli bir yere geleceğine inanıyordum. Satılmasını istemiyordum, ama verilen karara da saygı duymak gerekiyordu. O zaman Koç Holding CEO’luğundan buruk ve kırgın ayrıldım. Sonrasında Migros’a dönüş nedenim de bu iddiamı sürdürmek içindi. Ve gerçekleştirdim.”

        ‘HAVA ISININCA DENİZE AÇILACAK’

        Özaydınlı’ya, “Peki şimdi ne yapacaksınız?” diye sordum. Yeniden profesyonellik mi? Bülend Bey ilk ayrılıkta teknesiyle Ege’ye açılıp uzun bir tatil yapmıştı. Şimdi de havaların ısınmasını bekleyip aynısını yapacak. Ama “Emeklilik sözünü hiç telaffuz etmiyorum” dedi. “Kendime yakıştırmıyorum” diye de ekledi ve bu dönemi “İzne ayrılmak” olarak tanımladı. Özaydınlı, “Profesyonel hayatı düşünmüyorum. Ama emeklilik de olmayacak. Onun dışında her şey olabilir” diyerek de yeni girişimlerin ışığını yaktı.

        44 YILLIK İŞ HAYATININ 29 YILI MIGROS’TA GEÇTİ

        Bülend Özaydınlı, 1987 yılında göreve başladığı Koç Topluluğu’nda 20 yıl süreyle Migros Genel Müdürlüğü, Koç Holding Fiat Grubu Başkanlığı, Koç Holding CEO’luğu ve Koç Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu üyelikleri yaptıktan sonra, Migros’a yeniden dönerek 8 yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Mart 2016’da Genel Kurul’da ise bu görevinden ayrıldı. Özaydınlı 29 yıl emek verdiği Migros’ta 1990’larda bilgisayarlı, tartılı otomatik kasalar, barkod sistemi, part-time uygulaması, kredi kartı kullanımı, haftanın 7 günü geniş saatlerde mağazacılık, yeni mağaza formatları, elektronik raf etiketi, Migros marka ürünler, kasiyersiz kasa, Migroskop , B2B, Sanal Market, veri ambarı, Sadakat Kartı gibi uygulamalar ile perakende sektörüne pek çok ‘ilk‘ kazandırmış oldu.

        37 MAĞAZADAN 1400 NOKTAYA

        1990 yılında 37 mağaza ve bin 388 çalışanı ile sadece İstanbul ve İzmir’de hizmet veren Migros, 1990’lı yıllarda 7 coğrafi bölgede yaygınlaştı. Migros’un 2015 sonu cirosu 9.4 milyar TL, çalışan sayısı 22 bin, yurtiçinde 71 ilde ve yurtdışında Ramstore’lar ile mağaza sayısı 1400’ün üzerinde bulunuyor. 2008 yılında Migros’un ağırlıklı hisselerinin Koç Topluluğu’ndan BC Partners’a devrinin ardından Bülend Özaydınlı Migros Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 2015 yılında Migros’un ortaklık yapısı yeniden değişti ve yüzde 19.5’i halka açık olan Migros’un hisselerinin yüzde 40.25’i Anadolu Endüstri Holding’e geçti.

        ÖZİLHAN, ÖZGÜR TORT İLE DEVAM EDECEK

        Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Migros’u satın almasının ardından yaptığı açıklamada, bu işin kendilerini 4-5 yıl meşgul edeceğini belirterek “Bu süre boyunca yeni sektör ve iş arayışımız olmayacak” demişti. Özilhan, Rusya’dan çıkmayı düşünmediklerini, Migros’ta yönetimi değiştirmeyeceklerini de ifade ettikten sonra “Migros tüketiciye dokunan, ürettiğimiz ve sattığımız birçok mal perakendeye gayet uygun bir yapı.

        Çok daha fazla sektöre dağılma ve yeni sektör yaratma projemiz yok. Migros’ta çok önemli bir potansiyel olduğuna inanıyoruz” demişti. Dün yapılan açıklamada da Özgür Tort’un Migros Genel Müdürlüğü görevine devam edeceği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ