Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mikrosaray BKM TechPOS uygulamasını tanıttı - İş-Yaşam Haberleri

        Yazarkasa POS sektörünün öncü şirketi Mikrosaray, yeni yesil ödeme kaydedici cihazlar ile GMP3 protokolüne entegrasyonun detaylarının anlatıldığı çok önemli bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yeni nesil cihazlarla büyüyen ve yeni dönemde önemi daha da artacak olan tüm bankaların aynı POS cihazını kullanmasına imkan veren BKM TechPOS uygulaması katılımcılara detaylı şekilde anlatıldı.

        Türkiye'nin önde gelen yeni nesil ödeme kaydedici cihaz üreticisi Mikrosaray, Yeni Nesil Yazarkasa POS ile harici cihazlarla güvenli haberleşmeyi sağlayan GMP3 protokolü ve BKM TechPos uygulamasının masaya yatırıldığı önemli bir etkinliğe imza attı.

        24 Mayıs'ta Dedeman Gayrettepe İstanbul Oteli'nde gerçekleştirilen organizasyona ödeme sistemleri sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

        Sektör temsilcilerine yönelik GMP3 teknik entegrasyon eğitimi ve yazarkasa yasal mevzuat eğitimiyle başlayan etkinliğin ilk bölümünde Mikrosaray'ın yeni nesil ödeme kaydedici cihazı Pidion MT360E'nin de tanıtımı yapıldı.

        Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) ana sponsorluğundaki etkiliğin açılış konuşmasını Mikrosaray Genel Müdürü Latif Güler yaptı.

        MİKROSARAY TÜM TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ

        Mikrosaray'ın BKM'nin tüm bankaların aynı POS cihazını kullanabilmesine imkan sağlayan TechPOS uygulaması için gerekli tüm şartları başarıyla tamamlayan sektördeki ilk şirket olduğunu hatırlatan Latif Güler, "BKM tarafından geliştirilen TechPOS uygulaması, sisteme katılmış her üye iş yeri anlaşması yapan kuruluşun ayrı ayrı tüm Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) üreticileriyle sistem entegrasyonu yapması yerine, bankaların ortak bir platform üzerinden yeni nesil POS sistemine uyum sağlamalarına olanak tanıyor. Ortak uygulamanın en büyük avantajı, çalışılmak istenen her banka için ayrı ayrı uygulama yükleyip kaldırma zorunluluğunu tamamıyla ortadan kaldırması. Bir diğer avantajı ise projeye dahil olan tüm bankaların aynı POS cihazını kullanabilmesi. Mikrosaray olarak biz de BKM uyumluluk testlerini tüm fonksiyonlarla tamamlayıp temaslı ve temassız m-TIP ve ADVT sertifikasyonunu belgeleyen ilk üretici şirket olma başarısını gösterdik” dedi.

        ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

        BKM Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu ise BKM'nin 'Ödemeleri kolaylaştıran güvenli çözümlerle Türkiye’ye değer katmak” misyonu çervesinde yapılan düzenlemeleri yakından takip ederek 2014 yılında hayata geçirdiği BKM TechPOS ürününün sektöre, üye işyerlerine ve tüketicilere neler getirdiğini anlattı.

        BKM TechPOS uygulaması ile isteyen ÖKC üreticilerinin tek bir uygulama ile tüm bankalara entegre olabileceğini vurgulayan Cündoğlu, TechPOS’un avantajlarını şöyle sıraladı:

        İsteyen bankalar tek bir bağlantı tipi ile sisteme giren tüm üreticilerin cihazları üzerinden üye işyeri ilişkisini sürdürebiliyor.

        Bu sistemdeki yazarkasalardan edinen mükellefler, sisteme giren bankalardan dilediği ile çalışma imkanı elde ediyor.

        Bunun sonucunda, tüketici, sisteme giren tüm bankaların kartları ile taksit, puan kullanımı gibi alışageldiği tüm hizmetlerden faydalanmayı sürdürebiliyor.

        İlgili tüm taraflara, tek bir bağlantı üzerinden ilerlenmesi sayesinde, tasarruf imkanı da sağladığı için, TechPOS hizmeti ile, ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor.Bugün itibariyle Akbank, Finansbank, Halk Bankası, İş Bankası, Kuveyt Türk, TEB, Vakıfbank, YKB, ve Ziraat Bankası TechPOS altyapısına entegre olan bankalar olup, Garanti Bankası ise sertifikasyon çalışmalarında son noktaya gelmiş durumda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ