Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nestle fabrika kapatıyor! 127 kişi işsiz kalıyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Düşen talep ve değişen tüketici trendleri nedeniyle Avusturya'nın Linz kentindeki fabrikasını kapatma kararı alan Nestle, Mart 2018'e kadar kapatmayı planladığını bildirdi.

        1879 yılında açılan ve yılda 6 bin ton üretim gerçekleştiren Linz fabrikasının kapatılmasıyla 127 kişi işten çıkarılacağı belirtilen Nestle'nin Avusturya'daki 16 tesisinde hali hazırda 1.000 kişi çalıştığı bilgisi de verildi.

        NESTLE NELER YAPTI?

        İsviçre'de bulunan Nestle, dünyanın en büyük yiyecek ve içecek üreticisi olarak biliniyor. Nestle, içme suyundan bebek mamasına, kahveden süt ürünleri,şişelenmiş su, kahvaltılık tahıllar, kahve ve çay, şekerleme, süt ürünleri,eczacılık ürünleri,dondurma, dondurulmuş gıda, evcil hayvan gıda ve atıştırmalıkları üretiyor.

        1866 yılında alman eczacı ve şekerlemeci Henri Nestlé tarafından İsviçre'de kurulan Nestle, Eylül 1866 yılında Henri Nestlé Vevey süt, un ve şeker kombinasyonlarından oluşan ve anne sütü karışımı olmayan,bebeklerin suni beslenmesini sağlayan bebek maması üretti.

        Henri Nestlé, 1875 yılında emekli oldu ama şirket, yeni mülkiyet altında, Société Farine Lactée Henri Nestlé olarak onun adını korudu.

        1900'lü yılların başında Nestlé'nin ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Almanya ve İspanya'da fabrikaları açıldı ve dünyanın en büyük çikolata üreticisi haline geldi. 1904 yılında şirket "İsviçre Milli Chocolate Company" ile bir anlaşmaya imzalayarak, çikolata üretmeye başladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ