400 ton gümüş balığı Avrupa ülkelerine gönderiliyor
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan Süreyyabey Barajı'nda tutulan gümüş balığı, İtalya, Fransa, İngiltere başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor
Uslu, baraj gölünde inceleme yapan uzmanların sezondaki gümüş balığı popülasyonunun bin tona kadar çıkabileceğini söylediklerini aktardı.
Balıkçılardan Satılmış Bölük de hava şartlarının normal olduğu günlerde 2-3 ton balık tuttuklarını belirterek, "Balık tutmaktan zevk alıyorum. Ayrıca benim alabalık çiftliğim var. Balıkçılık yapmaktan memnunum." dedi.
Balıkçı Durmuş Uslu da Yozgat'ın denize kıyısının olmadığını ama büyük bir barajlarının bulunduğunu kaydetti. Gümüş balığı tutup Avrupa'ya ihraç ettiklerini aktaran Uslu, "Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Çok kişi de burada balıkçılık yapıyor. Bereketli bir iş, bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.
Salim Kılıç da burada işçi olarak çalıştığını ve günlük 100 lira yevmiye aldığını dile getirerek, barajı yapanlara ve kooperatifi kuranlara teşekkür etti.