Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ‘Hearthstone: The League of Explorers’ rehberi - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAKAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        HEROIC SUN RAIDER PHAERIX

        Neden Priest?

        ‘Shadow Word: Pain’ ile ‘Rod of The Sun’ı kolayca kendi tarafımıza geçirebiliyoruz! Ayrıca Priest’ten başka kim dayanabilir o kadar hasara!

        Nasıl oynanmalı?

        Oyuna ‘Acidic Swamp Ooze’ kartıyla başlamak çok önemli! Phaerix’in silahlarından birini başta kırmanız oyunu kazanmanızı sağlayacak hamle!

        ‘Power Word: Shield’ ile size geçen Rod’u hayatta tutabilirsiniz, bu da bir daha karşı tarafa geçmemesi demek oluyor!

        Phaerix’in ilerde atabileceği büyülerin haddi hesabı yok! Baştan koyduğunuz bir taunt’lı minion’ın ‘Divine Spirit’ kartı ile canını iki katına çıkarmanız hayat

        kurtaracak!

        HEROIC ZINAAR

        Neden Druid?

        ‘Innervate’ ve ‘Wild Growth’ kartları ile karşılaşma boyunca geride kalmadan maça

        ortak olabiliyor!

        Nasıl oynanmalı?

        Önce Zinaar’ın size verdiği ‘0 manalık’ kartları kullanmalısınız. Bu sayede oyun

        planınızı daha iyi çıkartabilirsiniz.

        Agresif oynayarak kazanmanız mümkün değil! Kontrolü sağlamak üzere kartlarınızı

        seçin. Büyü hasarını artıran kartlarınızla ‘Swipe’ kartınız çok daha etkili olacak unutmayın!

        Zinaar ‘7’ manaya ulaştığında, ‘‘Stormwind Champion’ atabilir! Hesaplarınızı ona göre yapın.

        HEROIC TEMPLE ESCAPE

        Neden Mage?

        ‘Frost Nova’, ‘Water Elemental’ ve ‘Frostbolt’ gibi oyalayıcı kartları bu karşılaşma için ideal!

        Nasıl oynanmalı?

        ‘Mirror Image’ kartıyla oyuna başlamak avantaj olacaktır. İlk turun sonunda mana kristali yerine, kart çekmeyi tercih edin, düşük manalı kartlarınızı ardı ardına

        attığınızda kartınız kalmayabilir!

        Daima ‘10 hasar alma ihtimali’ni tercih edin. Şans yüzünüze gülerse, tapınaktan

        kaçma olasılığınız oldukça yüksek!

        Beşinci turda dikkatli olun! Altıncı tura geçerken tapınağın çatısı çöküyor ve bütün minion’lar temizleniyor! Öncesinde atılacak bir ‘Frost Nova’, sonrasında minion’larınızı kullanmanız lehinize olacak.

        SIRA ALL-STAR’DA!

        2015 Dünya Şampiyonası’nın tamamlanmasıyla League of Legends e-spor sahnesinde sıra All-Star heyecanına geldi. Aralık ayındaki All-Star etkinliği öncesi 26-29 Kasım tarihleri arasında Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleşecek Wild Card All-Star Turnuvası için detaylar ve takım kadroları belirlendi.

        Kasım ayının sonundaki etkinlik, tenis dünyasının önemli etkinliklerinden Avustralya Açık’a da ev sahipliği yapan 7.500 kişi kapasiteli Margaret Court Arena’da düzenlenecek. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 wild card bölgesinden

        gelen takımların mücadele edeceği Wild Card All-Star Turnuvası’nda zafere ulaşan ekip All-Star Etkinliği’nde wild card bölgelerini temsil etme hakkı kazanacak.

        All-Star takımlarının oyuncuları, her bölgede yapılan oylamalar sonucu 5 as 1 yedek oyuncu olarak belirlendi. Türkiye Şampiyonluk Ligi’ni temsil edecek takımın

        kadrosunda Beşiktaş’ın kaptanı ve yıldız üst koridor oyuncusu Thaldrin, yalnızca Dark Passage’ın değil ülkenin de en tecrübeli oyuncularından ormancı Crystal,

        yine Dark Passage kadrosunda bulunan ve seviyesi Avrupa düzeyinde görülen orta koridor oyuncusu Naru, geçtiğimiz yıllarda gösterdiği performanslarla adından

        sık sık söz ettiren ünlü nişancı HolyPhoenix ve 2015 yılının çaylağı olmasının yanı sıra “taşıyıcı destek” teriminin hakkını veren Dumbledoge bulunuyor. Takımın yedek oyuncusu ise Kha’Zix’i ile ünlü, eski üst koridor yeni orta koridor oyuncusu fabFabulous olacak.

        Şampiyonluk Ligi All-Star kadrosunun rakipleri ise aynı sezon ortasındaki Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası’nda olduğu gibi Avustralya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Brezilya, Japonya, Latin Amerika ve Uzakdoğu Asya temsilcileri olacak. 1v1 karşılaşmalar, taraftarların oylarıyla belirlenen takımların mücadeleleri ve her bölgenin seçilmiş All-Star kadrolarının yarışacağı Wild Card All-Star Turnuvası, 26 Kasım günü Türkiye saatiyle gece 02.00’de başlayacak ve http://www.twitch.tv/ riotgamesturkish adresinde Türkçe anlatımla canlı yayında olacak.

        E-SPOR DÜNYASINDA ÇILGIN OLAYLAR DÖNÜYOR!

        E-spor dünyasında ilginç gelişmelerin yaşandığı dolu bir hafta geçirdik. Mesela

        Amazon’un IEM’e sponsor olması bizi çok heyecanlandırdı. Birkaç gün sonra muazzam bir gelişme daha yaşandı. Hem de e-spor’un yavaş yavaş Amerika ve Avrupa kıtalarında olimpiyat oyunu olarak nitelenme aşamasına geçtiğini kanıtlar nitelikte... Amerika’nın zengin girişimci ve işadamlarından Mark S. Mastrov, Kuzey Amerika LCS liginden Team Coast’u satın aldı! Mastrov, bir dönem Hidayet Türkoğlu’nun da formasını giydiği NBA takımı Sacramento Kings’in sahiplerinden.

        Peki Amerikan Beyzbol Ligi’nde yer alan takımlarda bile yatırımları bulunan birinin Kuzey Amerika LCS’ten slot satın alması ne anlama geliyor dersiniz?

        Yıllardır elektronik sporların siber olimpiyatlar klasmanında değerlendirilmesi, bu oyunların zekâ, yetenek ve takım oyununa teşvik eden unsurlara sahip olduğunu söyleyip duran otoriteler olarak artık önümüzde muhteşem bir adım ve kanıt var. Özellikle Türkiye’de üniversiteler bazında kulüplerin bu işe dahil olması için elimizi taşın altına koymayı bırakın toprağın içine soktuğumuz bir noktadayız. Ve artık iş bambaşka bir boyutta. E-spor, geleneksel sporlarla yarışır biçimde ilgi çekiyor, televizyonlara, radyolara, gazetelere (bu okuduğunuz sayfa günlük gazeteler arasında dünyanın düzenli yayınlanan ilk ve tek elektronik spor sayfasıdır) konu ve konuk oluyor, spor salonları kapattırıyor, milyon dolarlık ödüllere koşuyor. Elektronik spor arenası, geleceğin eğlencesi ve pazarlanabilir mecrası... E-spor’u kurtarmamızda emeği geçen herkese teşekkürler!

        INTEL EXTREME MASTERS SAN JOSE ÖZEL SPONSORU AMAZON!

        25 bin dolarlık ödül havuzuyla e-spor sektörüne giriş yapan Amazon, IEM’de sadece profesyonel oyunculara değil aynı zamanda amatör oyunculara da kendi sitesinde özel bir yer ayırıyor. Amazon.com/ IEM bölümünde, Intel, HyperX, GIGABYTE ve BenQ gibi IEM’e sponsor olan markaların ürünlerini indirimli haliyle bulabileceğiz. Intel Extreme Masters San Jose, 21-22 Kasım tarihleri arasında SAP Center’da düzenlenecek.

        ASUS GEFORCE CS:GO MASTERS HEYECANI BAŞLADI

        Offline etkinliklerin vazgeçilmez iki ismi ASUS ve NVIDIA’nın sponsorluğunda Beşiktaş Adeks Internet Cafe’de 16 takıma özel olarak düzenlenen ASUS GeForce CS:GO MASTERS heyecanı başladı. Dark Passage, Space Soldiers, ATLAS Espor, BPI, Crew ve Team 11 gibi ünlü takımların da katılımıyla 2 haftalık eleme maratonuna, geçtiğimiz pazar günü start verilmişti. İlk 8 takımın BO3 Tekli Eleme formatında katıldığı 1. eleme haftasında Dark Passage ve ATLAS Espor takımları büyük finale katılmaya hak kazanan 2 takım oldu. Önümüzdeki pazar, yine Adeks’te offline olarak gerçekleşecek 2. elemeden de çıkacak 2 takım büyük finalde ödülleri kazanmak için ter dökecek. Ödül havuzunda ise şunlar yer alıyor: Birinci Takım: 5 adet NVIDIA GeForce GTX 950 Grafik Kartı. İkinci Takım: 5 adet ASUS Echelon Forest Headset. Üçüncü Takım: 5 adet ASUS Echelon Laser Mouse.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ