Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Yahoo satılıyor - Teknoloji Haberleri

        2008 ve 2011 yıllarında da satışı gündeme gelen hatta Microsoft başta olmak üzere birçok devin yakından ilgilendiği Yahoo'nun satışı için 3 büyük banka ile anlaşıldı. Yahoo'nun gelecek olan teklifleri değerlendirmek için anlaştığı üç büyük banka arasında Goldman Sachs, JP Morgan ve PJTyer alıyor.

        ALIBABA'NIN ADI GEÇİYOR

        ABD'de yeralan kulis bilgilerine göre 28,4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Yahoo ile en yakından ilgilenen şirketler arasında Çinli internet devi Alibaba yer alıyor. Öte yandan Yahoo 2015'in son çeyreğinde 4.3 milyar dolarlık zarar açıklamıştı.

        MICROSOFT 2008'DE 47.8, 2011'DE 18 MİLYAR DOLAR TEKLİF ETMİŞTİ

        2011 yılında satış görüşmelerini başlatan Yahoo için, resmen açıklanmasa da Microsft tarafından 18 milyar dolar teklif edildiği iddia edilmişti. Yeni başlatılan süreçte teklif yapıp yapmayacağı konusunda henüz bir gelişme yaşanmayan Microsoft'un 2008 yılında da Yahoo için 47,8 milyar dolar teklif ettiği konuşuluyordu.

        O dönemlerde Microsoft dışında, bugün de Yahoo'ya talip olan Alibaba veProvidence Equity Partners, Hellman & Friedman, Silver Lake Partners gibi şirketler de satın alma girişiminde bulunmuşlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ