Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Pokemon Go oynayanları uzmanlar uyarıyor - Teknoloji Haberleri

        HABER MERKEZİ

        Pokemon Go çılgınlığı parkta, bahçede, sokakta neredeyse her yerde var. Fakat bu tarz oyunların indirilmesi güvenlik açısından çok fazla problem yaratıyor. Oyun işletim sistemlerinin mağazaları dışında bir yerden indirildiğinde trojen denilen virüsler telefona bulaşıyor.

        Bilişim Uzmanı Osman Demircan bu konuda kullanıcıları uyardı. Demircan; "Hacker'larda bu kadar çok talep olmasını farkederek hemen trojenleri çıkarmaya başladılar.İşin bireysel boyutunda sizin telefonunuzdaki bilgiye her türlü erişebilirler. Nedir bunlar, telefon rehberinize ulaşabilir, özel yazışmalarınıza, mail yazışmalarınıza bakıyor olabilirler." dedi.

        TEHLİKE KİŞİSEL VERİLERİN ELE GEÇİRİLMESİYLE SINIRLI DEĞİL

        Osman Demircan sözlerine şu şekilde devam etti; "Trojenin bulaştığı Pokemon Go versiyonunu kullanıyorsanız sizin olduğunuz yerdeki verileriniz malesef başkaları tarafından görülebiliyor. Siz nereye gittiniz ya da pokemon burada kesin buraya gidecektir şeklinde bir yorum yapılabiliyor. Bu ilerleyen zamanlarda hırsızlık olaylarının artmasına sebep olur."

        İŞİN KURUMSAL BOYUTU DA VAR

        Bilişim Uzmanı Demircan kurumsal açıdan da uyardı ve "Bu uygulamalarda virüs varsa firma network'ün içerisinde firma ağına sokma gibi çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmaları, özel dosyalar, teklif dosyaları gibi önemli bilgileri dışarı sızdırmak rakiplerinizin eline geçmesine sebep olması gibi çok ciddi risk var." ifadelerini kullandı.

        BU TÜR GÜVENLİK RİSKLERİNE KARŞI BİLİŞİM UZMANLARI NE ÖNERİYOR?

        Bilişim Uzmanı Demircan son olarak "Bu tarz bütün oyunlar için geçerli. Store dışında herhangi bir yerden indirmemeleri. Onların herhangi bir üstünlük sağlayacağını vaadeden programları ve küçük oyuncukları da kurmamalarını şiddetle tavsiye ediyorum." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ