Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Web sitesi nasıl kurulur? İnternet sitesi nasıl kurulur? İnternet sitesi kurmak için ne gereklidir? - Teknoloji Haberleri

        İnternet sitesi, çevrimiçi ortamlarda çeşitli yazı, fotoğraf, müzik veya videoların kullanıcılara sunulduğu bilgi paylaşım platformlarına verilen isimdir. Web sitesi kurmak da son dönemlerde oldukça merak edilen bir konu. Peki web sitesi nasıl kurulur, web sitesi için nelere ihtiyaç duyulur? İşte bir internet sitesi kurmak için gerekli olan tüm detaylar..

        İNTERNET SİTESİ NASIL KURULUR?

        Bir internet sitesi kurmak için öncelikle bir alan adı (domain) satın almanız gerekmektedir. Alan adları internet sitesine girilmesi için gerekli adı ve adrestir. Örneğin; Habertürk'ün alan adı haberturk.com'dur. Kullanıcılar internet tarayıcılarına haberturk.com yazarak bu internet sitesine erişir. Siz de kendi internet sitenizi kurmak için öncelikli olarak sitenizin adını belirlemeli, daha sonra bu alan adını satın alarak internet dünyasına "merhaba" demelisiniz. Satın alacağınız (site.com) alan adı ile birlikte internet sitesi kurmak için gerekli olan ilk adımı tamamlamış olacaksınız.

        Alan adınızı satın aldıktan sonra, internet sitenizin aktif olarak açılması için barındırma hizmeti (hosting) satın almanız gerekmektedir. Barındırma hizmeti ile internet sitenizde yayınlamak istediğiniz yazılar, fotoğraflar, müzikler veya videolar internet kullanıcılarının bu öğelere erişmesini sağlayacaksınız. Barındırma hizmetini hiç kapanmayan bir bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. İnternet sitenize yüklediğiniz tüm öğeler barındırma hizmetinde saklı tutulur ve depolanır.

        Alan adınızı ve barındırma hizmetini satın aldıktan sonra iki aracı birbirine bağlayarak internet sitenizi aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Bunu barındırma hizmeti panelinizden yapabilirsiniz. Barındırma hizmeti panelinizden satın aldığınız alan adını tanımlamanız ve daha sonra barındırma hizmeti tarafından size verilen sunucunun adreslerini alan adınıza tanımlamanız gerekmektedir. Bu tanımlama ile birlikte alan adı yönlendirmesi yapılmış olacak ve iki öğe birbiriyle bağlanarak alan adınız o sunucu üzerinden çalışacaktır.

        Siteniz tamamen aktif olduktan sonra kurmak istediğiniz hazır bir altyapıyı seçebilirsiniz. Dünya genelinde en çok kullanılan hazır altyapı sistemi olarak WordPress bulunmaktadır. Güvenli, kullanımı basit ve açık kaynak kodlu bir altyapı olan WordPress ile, yayınlamak istediğiniz içeriğe en uygun temaları seçebilir ve internet sitenizi kendinize özgün bir dünya haline getirebilirsiniz.

        WordPress'te bulunan eklentiler, özel bileşenler ve birbirinden farklı özellikler ile de internet sitenizi özgünleştirebilirsiniz. Bu aşamaları tamamladıktan sonra artık internet siteniz üzerinden bütün dünyaya açık bir şekilde bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

        Yukarıda anlatılan tüm işlemleri uyguladıktan sonra hiçbir profesyonellik gerektirmeden internet dünyasına giriş yapabilirsiniz. Paylaşacağınız yazı, fotoğraf ve videoları tüm kullanıcılara sunabilir, onların da paylaştığınız içerikleri görmesini sağlayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ