Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil AppleCare+ süresi 1 yıla uzatıldı - Teknoloji Haberleri

        Apple, henüz web sitesinden resmi olarak duyurmasa da ciddi hasarlara karşı ilave garanti sağlayan AppleCare+ programının 60 günlük süresini uzattı.

        REKLAM

        Yeni bir Apple cihazı alındıktan sonra 60 gün içerisinde kaydolunduğu takdirde kazara ekran kırılması vb. diğer fiziksel donanım hasarlarına karşı garanti sağlayan AppleCare+ programının satın alınabilme sınırını 1 yıla uzattı.

        Karar, Amerikalı kaynaklara göre iPhone telefonlar başta olmak üzere, henüz doğrulanmasa da, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac ve Apple Tv için de geçerli olacağa benziyor.

        Bu değişiklikle, geçtiğimiz sene içerisinde alınan Apple marka cihazların herhangi bir sorun içermemesi ve alındığı zamanki standartlarını koruduğu takdirde ek garanti kapsamına girmesine olanak tanınıyor.

        Ön kontrol gerekiyor

        AppleCare+ çoğu iPhone telefon için 129$, iPhone SE modeli için 99$ fiyata sahip fakat programa kaydolunduğu takdirde cihazların garanti süresini satın alındığı tarihten itibaren iki yıla çıkardığı gibi ilave olarak da iki defalığına hasar onarım imkânı sunuyor. Program kulaklıklar, usb kablosu ve kapasitesi % 80'in altına inmiş bataryaları da kapsıyor.

        Programa dahil olan müşteriler AppleCare danışmanlarına 7/24 online ya da telefonla öncelikli olarak erişme hakkına da sahip.

        60 günlük süreyi hâlihazırda dolduran müşteriler için ise, Apple, cihazlarda mevcut bir hasar olup olmadığını denetlemek için mağazada kontrol ön şartı ve satın alındığına dair fatura istemekte.

        Cihazların internet üzerinden satın alınması durumundaysa seri numarasının Checkcoverage sayfasından onaylanması ve uzaktan tanısal teste onay verilmesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ