Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet 'E-posta kafa yapıyor!' - Teknoloji Haberleri

        Seçkin ÜREY/HABERTÜRK

        Microsoft'un Seattle'daki merkezinde Office programlarının İnovasyon Direktörlüğü'nü yürüten Anton Oğuzhan Andrews’e göre e-posta’yı kontrol ederken çalışanların zeka seviyesi anlık olarak düşüyor. Bu sırada ‘marihuana çekip kafayı bulmak veya alkollü araba kullanmak’ gibi bir ruh hali ortaya çıkıyor.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul'a gelen ve Habertürk'e konuşan Andrews "Araştırmalar e-posta trafiğine bağımlı işlerde çalışanların bunları kontrol ederken IQ'sunun (zeka seviyesi) anlık düştüğünü gösteriyor. Erkeklerde 15, kadınlarda 5 puan gerilyor. Yani marihuana çekip kafayı bulmak veya alkollü araba kullanmak gibi durum yaşanıyor" sözleri ile dikkat çekti.

        E-POSTALAR BİLGİ TRAFİĞİNE GÖRE YÖNLENDİRİLECEK

        Geleceğin iş hayatını da anlatan Andrews, çalışma yaşamının giderek artan biçimde e-posta takibi ve kontrolüne bağımlı kalmasının iş yerinde verimliliği düşürdüğünü ve bu sorunun çözümü için çalışıldığını dile getirdi.

        Bir parmak şıklatıldığı anda dünyada 300 milyon e-posta gönderildiğini söyleyen Andrews, şunları söyledi: "Bu sayı yakın gelecekte 1 milyara çıkacak. Çünkü dünyada inanılmaz bir bilgi akışı var. Örneğin bir proje üzerinde çalışırken onunla ilgili bir e-postaya bakmanız gerekiyor ama bu sırada konunuzla alakasız e-posta yağmuruna da tutuluyorsunuz. İşte bu sorunun çözümü için dinamik arayüzler ortaya çıkacak. Filitrelemeden bahsetmiyoruz. Kısa mesajlar, e-postalar ve diğer yazılı iletişim biçimlerini biraraya getiren platformlar oluşturulacak. Sizi üzerinde çalıştığınız konuyla ilgili bilgi trafiğine yönlendirecek. Bu platformlar otellerin konsiyarj masaları gibi çalışacak"

        DOKUNMATİK, SESE DUYARLI EXCEL VE WORD GELİYOR

        Andrews, işyeri mimarisinin şimdiden değişmeye başladığını ve 10 yıl içinde masabaşı çalışma tarzının ortadan kalkacağı öngörüsünde bulundu.

        Andrews, "Buna paralel Microsoft Office'in Word, Excel, Powerpoint programları bildiğiniz haliyle olmaktan çıkacak. Fazla detay veremem ama işyerlerinde dokunmatik, harekete ve sese duyarlı duvar kadar yüksek cam paneller olacak. Mesela siz bir gazeteci olarak İstanbul'daki suç oranını ilçeler bazında ortaya koymak istiyorsunuz. Rakamları doğrudan harita üzerinde sesli komutlarla hazırlayabilecek, oranları bulabileceksiniz" diye konuştu.

        Ses tanıma yazılımlarının beklentileri karşılamadığı yorumlarını hatırlattığımız Andrews, "Son iki yılda çok büyük ilerleme kaydettiler. Daha da hızlı gelişecekler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ