Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi - Turizm Haberleri

        Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi, sömestir tatiliyle birlikte en yoğun dönemini yaşıyor. Kayak severler hafta sonu kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı Davraz'a akın etti.

        Davraz'a sömestir tatili dolayısıyla çeşitli illerin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda turist geldi. Isparta il merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Davraz'da kayak yapanlar, Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasını da izleyebiliyor.

        Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, amatör ve profesyonel kayakçılar için ideal pistler bulunan Davraz'da 2'nci ve 3'üncü telesiyejlerin de çalıştığını söyledi. Kılıç, kayak merkezinde Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapma imkanı bulunduğunu kaydetti.

        Davraz'da sezonun en güzel günlerinin yaşandığını söyleyen Kılıç, "Kayak merkezinin tüm pistlerinde kar var. Siyah, kırmızı ve mavi pistlerimiz kayak severlerle dolu. Sezonu bu yıl ocak ayında açtık. Genellikle aralık- nisan ayları arasında kayak yapmak mümkün. 1650 metreden 2344 metreye varıncaya kadar 3 telesiyejimizle tüm pistlerde kış sporları yapılabiliyor. Davraz'da 3 otelle bir sosyal tesis bulunuyor" dedi.

        OTELLERDE DOLULUK ORANI ARTTI

        Davraz Kayak Merkezi'ndeki otellerde bereketli günler yaşanıyor. Sirene Davraz Oteli Satış Pazarlama Müdürü Şükrü Binbir, sömestir tatili dolayısıyla müşteri yoğunluğunun arttığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

        Davraz Kayak Merkezi'nde şu an faal olan 3 telesiyej bulunuyor. Bunlardan biri kayakçıları tesisler bölgesinden alıp 1650 metreden 1950 metreye çıkarıyor. İkinci telesiyej ise 1950 metreden 2150 metreye ulaştırıyor. Son telesiyej ise kayakçıları 2150 metreden 2400 metreye kadar çıkarıyor. Saatte 1000 kişi taşıma kapasitesi bulunan telesiyejlerle yolculuk 8 dakika sürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ