Eran Zahavi adım adım Fenerbahçe'ye
Fenerbahçe'de transfer şov devam ediyor. Şu ana kadar 10 ismi renklerine bağlayan Kanarya, Eran Zahavi operasyonunda ciddi mesafe kat etti. 33 yaşındaki oyuncu, Revivo ve Balili'den Fenerbahçe hakkında bilgi alırken; İsrailli yıldız, Sarı-Lacivertliler'in teklifine büyük oranda "tamam" dedi. İşte detaylar...
Habertürk'ten Erdem Akbaş'ın haberine göre, Vedat'ın olası ayrılığı sonrası hücum bölgesi için alternatifli bir oyuncu grubu oluşturmayı hedefleyen Sarı-Lacivertliler'in temasa geçtiği İsrailli yıldızın İstanbul gelmeye çok yakın olduğu öğrenildi.
Gerek Çin'de yaşadığı sorunlar gerekse Sarı-Lacivertliler'in kendisine sunduğu 'proje teklife' sıcak bakan oyuncu ile ciddi mesafe kat edildi. Guangzhou'dan yaklaşık 4 milyon Euro yıllık ücret kazanan 33 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe'den ilk etapta 2.5 milyon Euro talep etmişti.
TRANSFERDE SONA DOĞRU
Ancak Zahavi transferinde ısrarcı olan Fenerbahçe kurmayları yıldız oyuncu ile tekrar masaya oturdu. Yapılan pazarlıklar sonucuna Eran Zahavi ile yıllık 2 milyon Euro artı bonuslar şeklinde büyük oranda el sıkışıldı.
Fenerbahçe'nin bonus olarak 1 milyon Euro imza parası teklif ettiği belirlenirken, transferde son anda bir pürüz çıkmazsa Zahavi'nin İstanbul'a geleceği ifade edildi.
Kariyeri boyunca en fazla şansı santraforda bulsa da kanatlar ve 10 numara pozisyonunda oynayabilen Zahavi, daha çok bir "9.5 numara" olarak görülüyor. Hem takıma vereceği tecrübe hem de hücum bölgesine katacağı zenginlikten dolayı bu transfere Zahavi ismine sıcak baktığı belirtildi.
REVİVO VE BALİLİ'DEN BİLGİ ALDI
Bu transferde ilerleyen günlerde çok daha sıcak gelişmelerin yaşanacağı öğrenilirken, yıldız oyuncunun da Fenerbahçe ve Türkiye hakkında bilgi topladığı belirtildi. 33 yaşındaki futbolcunun, daha önce Türkiye'de forma giymiş vatandaşları ile konuştuğu ortaya çıktı.
Zahavi'nin 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan vatandaşı Haim Revivo ile daha önce Türkiye'de İstanbulspor, Kayseri, Sivas ve Antalya gibi takımlarda forma giyen Pini Balili'den bilgi aldığı bildirildi.
Eran Zahavi, sosyal medya hesabından Sarı-Lacivertlileri takibe aldı.