Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook Portal tanıtıldı - Teknoloji Haberleri

        Sosyal ağ Facebook video görüşme cihazı Portal’ı resmen duyurdu. Kullanıcıların Facebook’taki arkadaşları ve aileleriyle görüntülü sohbet yapabilmesini sağlayan video arama aygıtı Facebook Portal, ev kullanımı için görüntülü iletişim cihazı olarak geliştirilmiş.

        Yapay zeka destekli olan ürünlerden ilki olan Portal 10 inçlik ekranında 1280x800 piksellik çözünürlük sunarken, 15 inçlik olan Portal + ise 1920x1080 piksel çözünürlük ve döner ekranı ile geliyor.

        Öncelikli olarak ABD’de ön siparişe açılan ürünler, Facebook'un portal.facebook.com sitesinin yanısıra Amazon ve Best Buy aracılığıyla Kasım ayında satışa çıkacak.

        REKLAM

        SESLİ KOMUTLA ÇALIŞIYOR

        Akıllı kamera ve akıllı ses teknolojisine sahip olan Facebook’un bu yeni cihazları, eller serbest olarak kullanılabiliyor. Kullanıcının sesini tanıtan aygıt, bulunan ortamda konuşan kişiye otomatik olarak ‘zoom’ yapabiliyor. Cihazın akıllı ses teknolojisi ise arka plan gürültüsünü azaltıp, konuşan kişinin sesini öne plana çıkartıyor.

        Aynı anda 7 kişiye kadar grup video görüşmeleri yapabilen Portal ile kullanıcıların, Facebook ve Messenger’daki arkadaşlarıyla video görüşmeye başlaması için “Hey Portal” diye seslenmesi yeterli oluyor.

        GOOGLE VE AMAZON’A RAKİP

        Facebook Portal, Amazon’un sesli asistanı Alexa desteği sayesinde kullanıcılar, spor müsabakalarının canlı skorlarını ve anlık hava durumunu öğrenip; akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyor, yiyecek siparişi de verebiliyor.

        Facebook’un, ev içi akıllı asistan pazarında Amazon’un Echo’su ve Google’ın Home’una rakip olan Portal’ı 199 dolar, Portal + ise 349 dolarlık fiyat etiketine sahip. İki ürünü birlikte paket olarak almak isteyenler için ise toplam fiyatın 298 dolar olacağı açıklandı.

        FACEBOOK PORTAL NASIL ÇALIŞIYOR?

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ