Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 3 - Kayserispor: 3 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Kayserispor maç özeti - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Fenerbahçe,Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor'u ağırladı.Karşılıklı ataklarla başlayan mücadelede ilk gol için 41 dakika beklendi ve bu dakikanın içinde Umut Bulut deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün 4 dakika sonrasında Ozan Tufan dakikalar 45'i gösterdiğinde eşitliği getirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

        İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın asistinde Neustadter'in golüyle 2-1 öne geçti. 62. dakikada Josef de Souza, farkı 2'ye çıkaran golü attı. Bu dakikadan sonra oyunda tempoyu düşürmeye çalışan Fenerbahçe, 68. dakikada Neto'nun kendi kalesine attığı golle maçı 1 farkla son 20 dakikaya taşıdı. Kayserispor, 90+5'te Asamoah Gyan'ın attığı golle skoru 3-3 yaptı. İki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

        Bu sonuçla Kayserispor 18 puanla 4. sırada, Fenerbahçe 16 puanla 8. sırada yer buldu.

        FENERBAHÇE: 3 - KAYSERİSPOR: 3

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Kerem Ersoy

        FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neustaedter, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Dirar (Dk. 90+3 İsmail Köybaşı), Ozan Tufan (Dk. 76 Mehmet Topal), De Souza, Giuliano, Valbuena (Dk. 82 Alper Potuk), Janssen

        KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Kana Bıyık, Kucher, Atila Turan, Şamil Çinaz (Dk. 90+1 Stojiljkovic), Badji, Mendes (Dk. 73 Gyan), Deniz Türüç, Güray Vural (Dk. 58 Boldrin), Umut Bulut

        GOLLER: Dk. 41 Umut Bulut, Dk. 68 Neto (Kendi kalesine), Dk. 90+5 Gyan (Kayserispor), Dk. 45 Ozan Tufan, Dk. 50 Neustaedter, Dk. 62 De Souza (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 61 Kucher (Kayserispor), Dk. 67 Neto, Dk. 88 Janssen, Dk. 90+1 Neustaedter (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        33. dakikada ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Valbuena meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Lung'un müdahale ettiği top, üst direkten döndü. Kayserispor savunması, kale sahasında kalan meşin yuvarlağı kornere atarak tehlikeyi önledi.

        41. dakikada Kayserispor, mücadelede öne geçti. Neustaedter'in hatasını değerlendirerek topu kapan Umut Bulut, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Deneyimli oyuncunun sert şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

        45. dakikada Fenerbahçe, skora denge getirdi. Hasan Ali Kaldırım'ın ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Valbuena, pasını penaltı noktası civarındaki Ozan Tufan'a çıkardı. Bu oyuncunun sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Lung'un sağından filelere gitti: 1-1

        Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Fenerbahçe, müsabakada 2-1 öne geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın soldan pasında ceza sahasında Janssen'in bekletmeden vuruşunda, kaleci Lung meşin yuvarlağı kornere çeldi. Soldan Valbuena'nın kullandığı kornerde ön direkte Ozan Tufan'ın kafayla aşırttığı topu Neustaedter, altıpas üzerinde kafayla filelere gönderdi.

        53. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa altıpas önünde uygun durumdaki De Souza vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        56. dakikada Umut Bulut'un ceza sahası dışından sol çaprazdan şutunda, kaleci Kameni sağına gelen topa yatarak sahip oldu.

        57. dakikada Güray Vural'ın soldan ortasında altıpas üzerinde yükselen Mendes uygun durumda etkili bir kafa vuruşu yapamayınca takımı adına önemli bir şansı değerlendiremedi.

        62. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası dışından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, uzak mesafeye rağmen meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Bu oyuncunun şutunda yan direkten dönen topu altıpas gerisinde De Souza tamamladı ve fileleri havalandırdı: 3-1

        66. dakikada hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında, ceza yayının solunda topu alan Ozan Tufan'ın plase vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

        68. dakikada Kayserispor, farkı 1'e indirdi. Deniz Türüç'ün sağdan kullandığı serbest vuruşta altıpas içindeki Neto'nun uzaklaştırmak istediği top kendi ağlarına gitti: 3-2

        72. dakikada Badji'nin sağ çaprazdan ceza sahasına yaptığı ortada kaleci Kameni boşa çıktı. Arka direkte topu kontrol eden Mendes'in vuruşunda, çabuk dönen Kameni meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        90+5. dakikada Kayserispor, mücadelede beraberliği yakaladı. Deniz Türüç'ün sağ kanattan kullandığı frikikte Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı top, arka direkteki Kana Bıyık'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlağı altıpas içindeki Gyan kafayla ağlara yolladı: 3-3

        Mücadele, 3-3 beraberlikle sona erdi.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor karşısında, geçen haftaki derbi karşılaşmasının ilk 11'ini bozmadı. Kocaman, geçen hafta Galatasaray derbisinde 0-0 berabere kalan takımının ilk 11'ini Ülker Stadı'nda oynanan Kayserispor mücadelesinde de sahaya sürdü.

        Geçen hafta denediği 4-3-2-1 sistemiyle takımını sahaya süren Kocaman, kaleyi Carlos Kameni'ye teslim ederken, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahayı Josef de Souza, Ozan Tufan ve Nabil Dirar'dan kuran Kocaman, bu isimlerin önünde sağ tarafta Giuliano Victor de Paula'ya, solda ise Mathieu Valbuena'ya şans tanıdı. İleri uçta ise Hollandalı Vincent Janssen görev aldı.

        SKRTEL VE FERNANDAO KADRODA YOK

        Fenerbahçe'de Martin Skrtel ve Jose Fernandao, rahatsızlıklarından dolayı kadroya dahil edilmedi. Skrtel'in maçtan önce baş dönmesi nedeniyle kendisini iyi hissetmediği, Fernandao'nun da alt adalesinde ağrılarının bulunduğu için kadroya alınmadığı belirtildi. Kocaman, bu iki ismin yanı sıra uzun süredir sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici ve Robin van Persie'yi de Kayserispor karşılaşmasında kullanamadı. Tecrübeli teknik adam, Aatıf Chahechouhe'yi ise 21 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

        ÜST ÜSTE AYNI İLK 11

        Süper Lig'de ilk iki maçta aynı 11'i sahaya süren Kocaman, 9 ve 10. hafta mücadelelerinde de kadroyu bozmadı. Galatasaray'la 0-0 berabere kalan kadroyu bozmayan Kocaman, uzun bir süre sonra aynı kadroyla takımını sahaya sürdü. Kocaman, Göztepe ve Trabzonspor'la oynanan sezonun ilk iki maçında Volkan Demirel, Isla, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Valbuena, Dirar, Alper Potuk, Van Persie 11'ini tercih etmişti.

        Tecrübeli teknik adam, o kadrodan 6 değişiklik yaparak son iki haftadır Carlos Kameni, Isla, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Ozan Tufan, Dirar, Valbuena, Giuliano, Janssen ilk 11'ini sahaya çıkardı.

        GALATASARAY'A KOREOGRAFİ GÖNDERMESİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Kayserispor maçında koreografi gösterisi yaptı. Geçen hafta Galatasaray'ın yaptığı koreografiye göndermede bulunarak sarı-lacivertli taraftarlar, Okul Açık Tribünü'nde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu ve üzerinde "Yaşasın Cumhuriyet" yazan büyük bir bayrak açtı. Bu bayrağın altında ise "Bazı Emanetler Vardır Bizi AYAKTA Tutan." yazılı bir pankart yer aldı. Maraton Tribünü'nde ise yine büyük bir Türk bayrağı açıldı.

        Öte yandan Kadıköy'de tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı.

        LUCESCU MAÇI İZLEDİ

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmayı tribünden izledi. Lucescu, Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu ile protokol tribününden takip etti.

        GYAN'IN GOLÜNDEN SONRA SAHA KARIŞTI

        Kayserispor'un son dakikada attığı golden sonra saha içi karıştı. Golden sonra hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla sarı-kırmızılı futbolcular sevinçlerini coşkulu bir şekilde kutlarken, uzatma dakikalarında galibiyeti kaçıran Fenerbahçeli oyuncular ise büyük bir şok yaşadı. Golün ardından Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Fenerbahçe kulübesine dönerek sus işareti yaptı. Bunun üzerine Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın, Rumen teknik adamın üzerine doğru yürüdüğü görüldü. Araya girenler, ikili arasındaki gerginliğin büyümesini engelledi. Fenerbahçeli taraftarlar da sahaya çok sayıda yabancı madde atarak Kayserisporlu futbolcuların sevincine tepki gösterdi.

        KAYSERİSPOR'DAN 3 MAÇTA 10 GOL

        Kayserispor, Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı son 3 maçta 10 gol attı. Geçen sezon da Kadıköy'den 3-3'lük beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, Kayseri'deki maçı ise 4-1'lik skorla kazanmıştı. Bu sezon da deplasmanda 3 gol atan Kayserispor, Fenerbahçe filelerini ligde son 3 maçta 10 kez havalandırmış oldu.

        OZAN TUFAN'DAN 3. GOL

        Kayserispor karşısında takımının ilk golüne imza atan Ozan Tufan, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 3'e yükseltti. Sarı-lacivertli futbolcu, Gençlerbirliği ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarının ardından Kayserispor karşısında da fileleri havalandırdı. Fenerbahçe'nin 3. golünü atan Josef De Souza da bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

        KAYSERİSPORLU OYUNCU YERDEYKEN GOL

        Fenerbahçe'nin 45. dakikada bulduğu beraberlik golünün ardından Kayserisporlu futbolcular, sarı-lacivertlilere tepki gösterdi. Kayserisporlu futbolcu Deniz Türüç, golden saniyeler önce bir pozisyonda orta sahada yerde kaldı. Pozisyonun devamında Fenerbahçe, Ozan Tufan'la beraberlik golünü buldu. Golden sonra Kayserisporlu futbolcu Şamil Çinaz, Fenerbahçe yedek kulübesine giderek, sarı-lacivertli oyuncuların topu dışarı atmaması nedeniyle teknik direktör Aykut Kocaman'a sitemde bulundu.

        NEUSTADTER HATASINI TELAFİ ETTİ

        Fenerbahçeli futbolcu Neustaedter, takımının yediği golde yaptığı hatasını, rakip fileleri havalandırarak telafi etti. Rus futbolcunun, takımı savunmadan çıkarken yaptığı hatalı pasta Kayserispor, Umut Bulut'la golü buldu. Golde büyük hatası bulunan Neustaedter, mücadelenin 50. dakikasında takımı öne geçiren golü atarak yaptığı hatayı telafi etmiş oldu. Rus stoper, ikinci sezonunu geçirdiği Fenerbahçe formasıyla 27. Süper Lig maçında ilk kez gol atmayı başardı. Neustaedter, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında da iki gol atmıştı.

        VALBUENA DİREKLERİ GEÇEMEDİ

        Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, Kayserispor maçında iki kez direkleri geçemedi. İlk yarıda Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta top, Kayserispor kalecisi Lung'un müdahalesinin ardından üst direğe çarptı. İkinci yarıda da uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderen Fransız futbolcu, bu sefer yan direğe takıldı. Fenerbahçe'nin üçüncü golü bulduğu pozisyonda direkten dönen topu De Souza ağlara gönderdi.

        DEĞİŞİKLİĞİ TARAFTARLAR BEĞENMEDİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Aykut Kocaman'ın Valbuena'yı oyundan almasına tepki gösterdi. Karşılaşmanın 82. dakikasında Fransız oyuncunun yerine Alper Potuk oyuna dahil oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar, Valbuena'nın forma numarasını tabelada görünce ıslıklarla bu değişikliği protesto etti. Taraftarlar, oyundan çıkan Valbuena'ya ise alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

        KADIKÖY'DE KALESİNİ KAPATAMIYOR

        Fenerbahçe, Kadıköy'de oynadığı son 12 resmi maçta da gol yedi. Sarı-lacivertliler, bu sezon Ülker Stadı'nda oynadığı 2'si Avrupa Ligi olmak üzere 7. resmi maçında da kalesini gole kapatamadı. Geçen sezon biri Türkiye Kupası, 4'ü Süper Lig olmak üzere son 5 iç saha maçında da gol yiyen Fenerbahçe, kötü seriyi 12 maça yükseltti. Sarı-lacivertliler, son olarak Kadıköy'de 5 Nisan'da Kayserispor'u 3-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası maçında kalesini gole kapatmıştı. Fenerbahçe, ayrıca Süper Lig'de Kadıköy'de oynadığı son 10 maçta da filelerinde gol gördü. Sarı-lacivertliler, ligde son olarak 5 Mart'ta oynadığı Osmanlıspor maçında gol yememişti.

        UMUT BULUT'TAN FENERBAHÇE'YE 10. GOL

        Kayserisporlu futbolcu Umut Bulut, kariyerinde 10. kez Fenerbahçe'ye gol atma başarısı gösterdi. Tecrübeli futbolcu, MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray ve Kayserispor formalarıyla Fenerbahçe'ye karşı gol sevinci yaşadı. Öte yandan Kayserisporlu Gyan da Süper Lig'deki ilk golünü attı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ