Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Figopara'ya 4.6 milyon dolarlık yatırım - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarik finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTech girişimi Figopara, 2020 yılını yeni bir yatırım haberi ile kapattı. Figopara, 7 Mayıs 2020'de aldığı 1 milyon dolar yatırımın ardından, 30 Aralık 2020'de de 4.6 milyon dolar yatırım aldı. Böylece şirket yılı toplamda 5.6 milyon dolarlık yatırım ile tamamladı ve değerlemesi 16 milyon doların üzerinde oldu.

        REKLAM

        İkinci yatırım turuyla birlikte Figopara yatırımcı ailesine Fibabanka’nın iştiraki Finberg, Eczacıbaşı Momentum, Lima Ventures, Kerim Şengir ve Yasemin Şengir de katıldı. Şirketin yatırımcı listesinde ayrıca Figopara kurucu ortakları olan Ahmet Bilgen ve Koray Gültekin Bahar'ın yanı sıra Dünya Bankası’nın kardeş kuruluşu IFC, Revo Capital, Endeavor Catalyst, Figopara CTO’su Arman Eker, Hasan Davcı, Ayhan Boyacıoğlu yer alıyor.

        KAYNAK TEKNOLOJİYE HARCANACAK

        Figopara Kurucu Ortağı ve CEO'su Koray Gültekin Bahar, "Mayıs ayındaki 1 milyon dolarlık ilk yatırım turunun ardından, yılın son gününde ikinci yatırım turunu da 4.6 milyon dolar ile tamamlamış olmanın mutluluğu içindeyiz. Startups.watch verilerine göre kasım sonu itibarıyla Türkiye'deki FinTech'lerin 2020 yılında toplam aldığı yatırım tutarının 14 milyon dolar seviyelerinde olduğu göz önüne alındığında Figopara toplamda aldığı 5.6 milyon dolar ile FinTech ekosistemine yapılan yatırım tutarını da 20 milyon dolar düzeyine çekti" diye konuştu.

        Figopara'nın bu kaynağı KOBİ'lere sağlanacak finansmana aracılık etmek üzere yeni teknolojiler geliştirmek için kullanacağının altın çizen Bahar, "Yatırımla elde edilen kaynağı Ar-Ge ve Figoskor modelinin gelişimine kullanarak, daha fazla KOBİ’nin finansmana ulaşmasını hedefliyoruz. Portföyümüzde 4000’den fazla tedarikçi üyemiz var ve bugüne kadar 1.2 milyar TL’lik işleme aracılık ettik. Hedefimiz 2021 yılında 2 milyar TL işlem hacmine ulaşma” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ