Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google, mobil arama sonuçlarında 'AMP Hikayeleri' özelliğini denemeye başladı - Teknoloji Haberleri

        Google, AMP Stories (AMP Hikayeleri) adıyla özelleştirdiği Snapchat ve Instagram benzeri hikayeleri bugün itibarıyla test etmeye başladığını duyurdu.

        Google hikayeleri yalnızca arama devinin AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) programına katılan web siteleri tarafından oluşturulabilecek. Bu format, web sayfalarının mobil cihazlarda normale kıyasla çok daha hızlı yüklenmesini sağlıyor.

        REKLAM

        Özelliğin tüm kullanıcılara sunulmasının ardından, bir konu ya da kişi aratıldığında AMP formatıyla içerik üreten sitelerden ilgili hikaye sonuçları da görülebilecek.

        AMP Hikayeleri, Google ve AMP içerikleri üreten yayıncıların iş birliğiyle geliştirildi. Google, AMP Hikayeleri’nin görsel açıdan zengin, mobil odaklı ve kolay tüketilebilir içeriklerden oluşacağını açıkladı.

        GÖRSEL HİKAYE ANLATIMLARI

        Google’ın hızlandırılmış mobil sayfalar (AMP) formatına dahil edilen hikayeler, yayıncıların görsel açıdan zengin ve akıcı içerikleri daha kolay yaratabilmelerine olanak tanıyacak.

        Google, kullanıcıların mobil cihazlarıyla birçok konuya dair arama yaptıklarını ancak karşılarına çıkan içeriklerin yalnızca çok azını derinlemesine incelediklerini belirtiyor. AMP hikayeleri formatıyla içerikler görseller, videolar ve animasyonlarla zenginleştirilebilecek. Böylece kullanıcılar daha hızlı ve keyifli bir mobil deneyim yaşayabilecekler.

        KOLAY KULLANILABİLİR

        Google, AMP formatında görsel hikayeler yaratmayı teknik açıdan kolaylaştırmak için esnek taslak seçenekleri, standartlaştırılmış arayüz kontrolleri ve içerikleri paylaşmak, takibini yapmak için araçlar geliştirdiğini belirtiyor.

        HERKESE AÇIK

        AMP hikayeleri, ücretsiz Google AMP programına katılan tüm yayıncılar için kullanılabilir durumda.

        Google, isteyen herkesin AMP Hikayeleri’ni arayabileceğibir test sayfası yayınladı. Bu sayfayımobil cihazınızdan açarak ilk Google AMP hikayelerini aratabilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ