Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Melih Gökçek açıklaması: Yanlış yaptım ama kendimi tutamadım

        Saliha ÇOLAK/ ANKARA

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Mahkemede hesaplaşacağız” sözünün ardından TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç şöyle konuştu:

        BAŞBAKAN ‘YAPTIĞI ÇİRKİN’ DEDİ:

        Bugün Sayın Başbakan’ımızın Konya’da yaptığı açıklamayı izledim. Dedikleri çok doğru. Benim de Melih Gökçek’in de yanlış yaptığını ifade ediyor. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama için ayrılırken Başbakan’a sordum. ‘Onu muhatap almıyorum veya onun yeri burası değil diyebilirsin. Esasen yaptığı çok çirkin bir şey. Ben de kendisini telefonla arayacağım, ikaz edeceğim, bu çerçevede kalsan iyi olur’ dedi. Bu konuda Sayın Başbakan’ımızın düşüncesine katılamadığım için gerçekten üzgünüm. Onu da belki üzecek noktada bir konuşma yaptım.

        KUŞTAN KORKAN DARI EKMEZ:

        Onun verdiği cevap hiç önemli değil, dava da açabilir başka şeyler de yapabilir. Kuştan korkan darı ekmez. Mahkemeler bizim yabancı olduğumuz yerler değil. Eğer bir söz söylemişsek bir şey bildiğimiz için söylemişizdir ve mukabele edilmiştir.

        BELKİ BİRAZ FAZLA OLDU:

        Partime, Başbakan’ıma, hükümetime, Cumhurbaşkanı’ma zarar verecek hiçbir işin içinde bulunmam. 40 senelik siyasette öğrendiğim budur ama dün şahsıma yöneltilen bir hakaret sebebiyle, belki biraz da fazla oldu ama, kendimi tutamadım bu açıdan bir cevap verdim.

        KAN DAVASI İÇİNDE DEĞİLİZ:

        Mahkemenin vereceği karara da boynumuz kıldan incedir. Ama o mahkeme açılır, bazı şeyler sorulur ve cevaplandırmam da istenirse o zaman davayı açan mı, davalı mı bu işte zararlı duruma düşer, herkesin bunu bir düşünmesi lazım. Melih Gökçek ile biz kan davası içinde değiliz.

        BU DA BİR TECRÜBE:

        Bu da bir tecrübedir. Ama kendimi tutamam çünkü benim özel hayatımla ilgili bir konu. Özel hayatıma tecavüzde bulunan bir insana da ben bir şeyler söylemeliydim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ