Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karaman'daki cinsel istismar sanığı Sincan Cezaevi'ne gönderildi
        1

        Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve dün yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk, Ereğli Cezaevi'nden Sincan F Tipi Cezaevine gönderildi.

        2

        Büyüktürk'ün aldığı ceza hakkında da temyize başvurulacak

        3

        Karaman'ın en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, gönüllü olarak 'Belletmenlik' yaptığı Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 Mart'ta tutuklandı.

        4

        Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmek suçundan 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'Kasten yaralama' 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından dün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

        5

        Yapılan ön duruşmalarda mağdur çocukların ifadesi alındığı için çocuklar ve ailelerinin katılmadığı ilk duruşmada Muharrem Büyüktürk, hiçbir indirim uygulanmadan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        6

        EREĞLİ CEZAEVİ'NDEN SİNCAN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
        Sanık Muharrem Büyüktürk, duruşmanın ardından polis ve jandarma kalkanı eşliğinde cezaevine bindirilerek tutuklu bulunduğu Ereğli T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

        10

        Muharrem Büyüktürk'ü Karaman Barosu'ndan hiç bir avukatın savunmak istememesi üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince zorunlu olarak güçlükle ikna edilmesi sonucu bir avukat atandı.

        11

        Büyüktürk'ün avukatı, kararla ilgili yine CMK gereği temyize başvuracaklarını belirtti.

        12

        508 yıl 3 ay hapis cezası aldığını duyan Büyüktürk, kararı gözyaşları içinde dinlerken sendeledi. Yere düşmek üzere olan sanığı jandarma tuttu.

        13

        Hakim "Cinsel taciz yaparken kucağına alıp oturtuyomuşsun, bunu nasıl inkar edebilirsin?" deyince sanık Muharrem B.'nin, "Çocuklar beni seviyorlardı. Kontrolsüz olarak fiziki anlamda bu sevgileri vardı."

        14

        "Üzerime atlıyordu. Bu konu hakkında çocuklar için aileleri uyardım. Ben önemli değilim, ben yapmam ama kötü niyetli insanlar çocuklara zarar verebilir' demiştim" yanıtını verdiği öğrenildi.

        15

        Son sözünün sorulması üzerine de "Önceki beyanlarımı kabul etmiyorum. Hususla herhangi bir ilgim yoktur. Bununla birlikte son 6 ayda çocukların birbirlerine karşı cinsel anlamda yaklaşım gösterdiklerini gördüm ve ailelerini uyardım. Beraatimi istiyorum" demişti. AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ