Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS alan sınavı ne zaman? 2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

        2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi genel yetenek ve genel kültür ilk oturumu saat 9.30'da yapıldı. 2'inci oturum ise 14.00'da gerçekleştirildi. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2016 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri 2 oturumla gerçekleştirildi. ÖSYM dün yapılan sınavın soru ve cevap anahtarını yayınladı. KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlanmasının ardından adaylar, "sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye araştırmaya başladılar. 2016 KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinden duyuralacak.

        KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) dün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı.

        ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına saat 18.10'dan itibaren erişilebildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

        "2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

        KPSS SORU VE CEVAPLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        KPSS'NİN İLK OTURUM TAMAMLANDI

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) dün gerçekleştirilen sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi.

        Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.

        KPSS alan bilgisi sınavı, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek.

        KİLİS'TE SINAV MERKEZİ DEĞİŞTİRİLDİ

        ÖSYM'nin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre sınavın Kilis il merkezi dışında yapılması kararlaştırıldı. İşte o açıklama, "İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden, Başkanlığımızca, 22 Mayıs 2016 Pazar günü Kilis ilinde yapılacak olan 2016-Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Lisans/Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) bu il dışındaki sınav merkezlerine kaydırılmasına karar verilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ